Under utbildningen

Här har vi samlat information till dig som studerar vid institutionen för socialt arbete. Universitetets generella information hittar du på su.se/studera.

Studenter i föreläsningssal. Foto: Niklas Björling.
Foto: Niklas Björling

Information som handlar om din utbildning som sådan hittar du under Våra utbildningar. Här finns också information om vilka utbildningar som ges, kursval inom program eller om innehåll, upplägg och kurslitteratur.

Är du registrerad student och letar efter information om en kurs du går just nu ska du istället gå till kursplatsen i Athena.

I Athena hittar du allmän och administrativ information om sådant du behöver känna till när du går utbildningen. Informationen finns samlad under kursplatsen "Studenter vid institutionen för socialt arbete". Där kan du läsa om förkunskapskrav, hur du registrerar dig till nästa kurs och mycket annat.


 

Schema och lokaler

Foto: Sanna Tielman

Institutionen för socialt arbete finns vid Sveaplan men vi kommer under sommaren 2021 att flytta till nya lokaler vid Albano. Läs mer om Albano här nedan.

Under sommaren 2021 flyttar vi till nya lokaler vid Albano (hus 2, våning 3).

Albano – en unik utbildnings- och forskningsmiljö

Dagens schema

Sök schema

Ditt personliga schema (logga in med ditt SU-konto)

Läs mer om schemafunktionerna.

Schema för masterkurser

Skrivschema hittar du i Athena, kursplatsen "Studenter vid institutionen för socialt arbete".

Gå till Athena

På grund av pandemin är huset låst under hela vårterminen 2021 och studenter såväl som anställda uppmanas att arbeta hemifrån.

Med låskort (passerkort) för studenter kommer du in genom husets huvudentré, in i datorsalarna samt in till grupprummen på plan 0. Grupprummen på plan 4 och 6 är avstängda för studenter under resten av vårterminen 2021.

Under sommaren kommer institutionen flytta till nya lokaler i Albano. I Albano kommer studenter inte längre behöva låskort.

Studenter som saknar låskort får endast använda datorsalar vid lärarledd undervisning och grupprummen på plan 0 under kontorstid.

I den stora datorsalen finns en skrivare (printomat) som studenter har tillgång till.

Du ansöker om låskort via formulär:

Ansök om låskort

När låskortet finns att hämta på servicecenter får du ett mejl.
Obervera att det kan ta upp till två veckor från det att ansökan kommit in till dess kortet är klart.

Har du inte hört något efter två veckor, kontakta Anna Smith. Ange ditt namn, användarnamn, personnummer samt önskad pinkod (samma uppgifter som i formuläret) i det mejlet.

Servicecenter

Låskortet gäller inte till korridordörrarna. Låskort kommer inte längre användas efter flytten till Albano.

Låskortet är en värdehandling. Förvara aldrig koden till kortet i anslutning till kortet!

Anmäl genast borttappat låskort.

 

Studievägledning

Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling

Våra studievägledare är själva socionomer och kunniga inom ämnesområdet socialt arbete. Det är dem du ska kontakta om studierna inte riktigt går som planerat och du därför behöver en individuellt anpassad studieplan. De kan också råda dig i en mängd andra frågor som rör utbildningen och livet däromkring. Har du frågor om att studera med funktionshinder är det hit du ska vända dig. 

Firouzeh Esnaasharan och Annika Jemteborn
Telefontid: måndag, tisdag, torsdag 9.30–11.00
Telefon: 08-16 23 25
Epost: studievagledare@socarb.su.se
Mottagningstid: måndag, tisdag, torsdag 11.00–12.00

(Boka zoom-möte genom att mejla)

Om du tidigare läst kurser som motsvarar de som finns i det utbildningsprogram som du går, så kan du få tillgodoräkna dig dem. Ibland kan även tidigare yrkeserfarenhet som tillgodoräknas. Det är studierektor vid din nya institution som avgör om dina tidigare studier är tillräckliga för att kunna tillgodoräknas på programmet, men du ansöker om det hos studievägledarna. 

Mer information om tillgodräknande av tidigare studier

Du hittar information om studieuppehålll och studieavbrott i Athena, på kursplatsen "Studenter vid institutionen för socialt arbete".

Gå till Athena

Har du haft uppehåll i dina studier och vill börja studera på socionomprogrammet igen ska du ansöka om återupptagande av studier.

Återupptagande av studier

Studenter som är åter efter studieuppehåll: Kontakta kursadministratören på respektive termin eller studievägledarna om du inte kan webbregistrera dig.

Söka och registrera dig på kurser på termin 7

 

Studenter vid Stockholms universitet ska ta del av de regler som gäller för tentamensskrivningar. Här kan du ta del av dessa och även läsa mer om plagiering, fusk och störande av undervisning. 

Information om examination av specifika kurser hittar du i den digitala kurskatalogen eller på kursplatsen i Athena.

All annan allmän information om examination hittar du också i Athena, på kursplatsen "Studenter vid institutionen för socialt arbete". Inloggning med studentkonto behövs.

Läs mer om examinationsregler

Gå till Athena

 

Kontakt

Studievägledning
Kursadministratör termin 1-3, fristående kurser på grundnivå och psykoterapiutbildning
Kursadministratör termin 4-5 samt uppdragsutbildning
Kursadministratörtermin 6-7 samt master och fristående kurser på avancerad nivå
Tentamensadministration
På denna sida