Profiles

Michele Colombo Du Mesnil

Michele Colombo

Professor i italienska

View page in English
Arbetar vid Romanska och klassiska institutionen
Telefon 08-16 12 98
E-post michele.colombo@su.se
Besöksadress Universitetsvägen 10 B, plan 4 och 5 samt 10 C plan 5
Rum B538
Postadress Romanska och klassiska institutionen 106 91 Stockholm

Om mig

Jag studerade i Milano, Pisa, London och Leuven, och var Alexander von Humboldt gästforskare vid Universität des Saarlandes. Mellan 2003 och 2019 var jag adjungerad professor, biträdande lektor och lektor vid Università Cattolica del Sacro Cuore i Milano och Brescia. Jag talade på flera kongresser i och utanför Italien.

Undervisning

Jag undervisar i italiensk språkvetenskap på alla nivåer och italiensk litteratur på kandidat nivå. Mellan 2014 och 2019, arbetade jag med Accademia dei Lincei om att organisera träningkurser för lärare i italienska i Brescia. Jag koordinerade också två vinterskolor om samma ämne i Milano. Jag har varit gästprofessor i Ungern, Ryssland och Västra Australien.

Forskning

Jag har publicerat flera artiklar, essäer och böcker om italiensk språkhistoria från trettonhundratalet till artonhundratalet, framförallt om medeltidsdialekter, grammatikhistoria, relationen mellan kyrka och språk och artonhundratalets litteratur. Jag har också publicerat en skrivarmanual och en ordbok med italienska ordfamiljer (tillsammans med Paolo D’Achille).

Meddelanden

Visa sidan på engelska.

Publikationer

I urval från Stockholms universitets publikationsdatabas Visa alla publikationer av Michele Colombo vid Stockholms universitet

Filer

Senast uppdaterad: 8 april 2021

Bokmärk och dela Tipsa