Ny student

Välkommen som ny student hos oss!

Gällande undervisning i period A, V22

Med anledning av den kraftigt ökande smittspridningen av Covid-19 så kommer mycket av undervisningen på Sociologiska institutionen att genomföras på distans via Zoom under vårens terminsdel A (17 januari – 16 februari). Läs mer här

 

Till dig som ska gå kurs eller program på grundnivå, eller kurs på masternivå

Här följer viktig information att tänka på fram till kursstart.

Svaret ges på antagning.se enligt deras anvisningar. På institutionen har vi inte möjlighet att ta emot ditt svar. Om du missar att tacka ja går din plats vidare till en reservplacerad student.

För studenter som blivit reservplacerade kommer antagningsbesked två till V22 omkring den 22 december. Detta andra antagningsbesked behöver inte besvaras.

 

Innan du kan påbörja dina studier måste du registrera dig på den kurs du ska läsa. Mer information om hur och när du behöver registrera dig får du i ett välkomstbrev som skickas ut efter det andra antagningsbeskedet.

Det är viktigt att du webbregistrerar dig i tid annars förlorar du din plats!

Inför V22 kommer du att kunna webbregistrera dig mellan den 3-10 januari.

Så här webbregistrerar du dig 

De flesta studenter kommer att kunna registrera sig via webbtjänsten Ladok för studenter. För att logga in på Ladok för studenter måste du första ha aktiverat ditt universitetkonto. Det gör du här: 

Aktivera ditt universitetskonto

Om du inte har möjlighet att webbregistrera dig, har villkor i din antagning eller behöver hjälp maila till studentexp(a)sociology.su.se

Om du blivit reservplacerad antas du i turordning vartefter lediga platser uppstår. Reservantagningen påbörjas efter ordinarie webbregistreringsperiod för antagna. Erbjudandet kommer att skickas till den e-postadress du angett på antagning.se. Svarstiden är i regel kort – se till att du dagligen har koll på din e-post.

 

 

Till dig som ska gå ett masterprogram

Här hittar du instruktioner att följa fram till kursstart.

Sista ansökningar till masterprogram inför kommande hösttermin via antagning.se är i mitten av januari samma år. För ansökan till H22 är sista ansökningsdag 17 januari 2022. Vi kommer inte att öppna upp våra mastersprogram som ges på engelska i den andra antagningsomgången som öppnar i mars och stänger i april.

 

Vid ansökan till Sociologiska institutionens program i sociologi eller demografi på avancerad nivå sker en meritvärdering av vissa komponenter i din ansökan. Läs mer under respektive program här och här.

 

I april kommer ditt antagningsbesked på antagning.se. Detta besked har inget svarskrav. Du kommer däremot få e-post från Sociologiska instiutionen med viktig information om vad du behöver göra för att behålla din plats.

Studenter som hamnar på reservplats kommer kontaktas via e-post om plats finns.

Det är viktigt att du webbregistrerar dig i tid annars förlorar du din plats!

Så här webbregistrerar du dig 

De flesta studenter kommer att kunna registrera sig via webbtjänsten Ladok för studenter. För att logga in på Ladok för studenter måste du första ha aktiverat ditt universitetkonto. Det gör du här: 

Aktivera ditt universitetskonto

Om du inte har möjlighet att webbregistrera dig, har villkor i din antagning eller behöver hjälp med din registrering på masterprogrammen maila till master@sociology.su.se

 

Athena – vår läroplattform

Athena är vår läroplattform där du hittar information för varje kurs du går. Athena bygger på ett program som heter Itslearning och så heter även den mobilapp som hör till och som du kan ladda ner till din mobil. Appen är gratis och finns för såväl iPhone som Android på respektive app store. Om du vill ha notifieringar om vad som händer just på din kurs, meddelanden från lärare med mera så behöver du ändra inställningarna och godkänna att appen får skicka notifieringar. Mer info om Athena finns här

 

Scheman och kursbeskrivningar

Kursinformation, scheman och  ansvarig lärare hittar du på  din kurs sida i utbildningskatalogen som finns för varje kurs här och här – scrolla ner på sidan och sök efter kursen eller programmet du går, och klicka dig vidare till rätt delkurs. För att se alla kurser inom programmen bocka ur rutan Dölj kurser inom program/kurspaket.

 

Studera med funktionsnedsättning

För dig som har en funktionsnedsättning finns det stöd att få vid Stockholms universitet som är bra att känna till. 

För att ta del av stödet som erbjuds måste du göra en ansökan – här hittar du mer information om hur du går tillväga.

Det är också bra att kontakta institutionens studievägledare så tidigt som möjligt så att du får hjälp med vilka rutiner som finns vid din institution. Sociologiska institutionens studievägledare är Maria Lind.

 

Var ligger Sociologiska institutionen?

Så här hittar du till Stockholms universitet och Sociologiska institutionen: Universitetsvägen 10B.

 

Kontakt

Har du frågor som rör din studietid hos oss är du välkommen att kontakta studentexpeditionen. Tänk på att alltid ange dina personuppgifter samt vilken kurs det gäller när du kontaktar studentexpeditionen då detta underlättar hanteringen av ditt ärende.

Studentexpedition
 

Frågor om masternivån

Har du frågor om våra masterprogram eller kurser på masternivå? Välkommen att kontakta oss!

Masterstudier
På denna sida