Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Trendanalys och framtidstänkande

  • 7,5 hp

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Det som förenar olika discipliner är konceptet att spekulera om framtida trender. Att tänka på framtiden och vilka möjliga ledtrådar som kan avslöja hur den kommer att te sig förenar människor i alla discipliner och yrkesmässiga fält. Det är ett område som inte ägs av någon disciplin. Kursen som ges på engelska syftar till att introducera dig till dessa trender, trendanalys och framtida tänkande. Dessutom kommer kursen att introducera dig till de verktyg som behövs för att förstå trender och deras roll i samhället och hur man bäst förutser och arbetar med dem i att skapa nya företag och i annan utveckling.

Varje föreläsning kommer att fokusera på ett verktyg i trendspanarens verktygslåda. Föreläsningen organiseras kring studenternas insikter som inhämtats med hjälp av verktyget och diskussioner om tillämpligheten av dessa insikter. Dessa verktyg inkluderar, men är inte begränsade till:

1.     Visioner och scenarioplanering

2.     Bloggar och bloggande

3.     Antropologi och sociologi

Kursen kan inte läsas samma termin som kursen From Science to Service.

Inom kort kommer mer information om utbildningen att finnas på den här sidan. Fram till dess finns informationen på ansvarig institutions egen webbplats.