Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Introduktion till Kanadastudier

Kursen är utformad för att introducera studenter till en mängd olika aspekter relaterade till det kanadensiska samhällets historia, kultur och litteratur. Den tar upp den tvåspråkiga aspekten av det kanadensiska samhället och hjälper studenter att diskutera frågor som är relevanta i Kanada.

Monument to Multiculturalism by Francesco Pirelli, Union Station, Toronto
Monument to Multiculturalism by Francesco Pirelli, Union Station, Toronto

Kursen behandlar de utmaningar som Kanada står inför under 2000-talet med fokus på immigration och mångkultur, de första nationerna, jämställdhet, specifika regioner i Kanada - med särskild tonvikt på Québec och Kanadas kulturella identitet.

NORDPLUS studenter: Om du är nominerad av ditt hemuniversitet att delta i kursen, ska du inte söka kursen via universityadmissions.se. Information kommer att skickas till dig från Stockholms universitet i april.

 • Kursupplägg

  Undervisning

  Kursen är en serie seminarier som hålls på engelska och ges av experter från baltiska och nordiska länder om kanadensiska studier.

  Om du vill ta en titt på några möjliga presentationer som kommer att hållas på seminarierna kan du ladda ner en presentation här

  Examination

  En hemtentamen (2.500 ord) och en muntlig presentation

  Examinator

  Christophe Premat

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Kontakt

  Studievägledare franska & italienska