Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Franska I i Frankrike

För dig som är antagen VT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Franska I i Frankrike ger dig de nödvändiga grunderna för att behärska det franska språket samtidigt som du får en bred orientering i Frankrikes historia, samhälle och kultur. Du läser också ett urval modern fransk litteratur och diskuterar aktuella ämnen. Förutom föreläsningar och genomgångar får du rikligt med praktik under kursens gång, och övar på så sätt kontinuerligt upp din muntliga och skriftliga färdighet. Dessutom har du utmärkta möjligheter att på plats förkovra din franska ytterligare utöver de schemalagda lektionstillfällena. Kursens innehåll motsvarar Franska I, 30 hp. Avslutad kurs ger behörighet till Franska II.

 • Kursupplägg

  Undervisning

  Från och med HT 2019 kommer Franska I i Frankrike, 30 hp ges på Internationella Skolorna i Aix-en-Provence: https://www.is-aix.com/

  IS Aix-en-Provence är en internationell språkskola som undervisar franska som främmande språk till studenter från världens alla hörn. Skolan har starka svenska rötter eftersom den skapades av Kursverksamheten vid Stockholms universitet (idag Folkuniversitetet) 1972 och hette då Institut Franco-Scandinave. Skolan heter numera IS Aix-en-Provence (Internationella Skolorna) och har fortfarande många olika samarbeten med svenska skolor och en svensk rektor. All övrig personal är fransk och alla lärare har franska som modersmål med erfarenhet av att undervisa franska som främmande språk för en bred publik.

  Skolan ligger på gångavstånd från stadskärnan och olika bussar stannar i närheten eller precis framför skolan. Möjligheter till att hyra cykel under kursen finns inne i staden. Skolan ligger i en charmerande byggnad med tre våningsplan, två terrasser och 14 klassrum som alla är fullt utrustade. Bredvid skolan finns en park samt stadens nyrenoverade simbassäng. På gångavstånd finns caféer och restauranger.

  Boende

  Skolan kan ordna med boende i värdfamilj och erbjuder olika typer av boende i familj under hela kursen eller boende i familj för de fyra första veckorna enbart, om du vill ordna med eget boende på plats. Skolan kan även förmedla andra typer av boende än värdfamilj; hotell, lägenhetshotell samt vissa privatägda lägenheter.

  Antagna studenter kommer att kontaktas med erbjudanden om boende.

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Kursrapporter

 • Mer information

  För allmän information om våra utlandskurser, se: Utlandskurser

  Lärplattform: Athena

 • Kontakt