Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Mode och hållbarhet

Vilka strategier finns det inom modeindustrin för att få en hållbar produktion och konsumtion? Fristående kurs på avancerad nivå.

För dig som är antagen VT2025

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

Välkommen till oss! Så här går din registrering till våra utbildningar till:

Tidsplan för terminsstarten VT2025

7 januari: Välkomstmail börjar skickas ut från oss till antagna - till epostadressen i antagning.se

7-15 januari: Webbregistrering för alla utbildningar (om inte annat angetts i välkomstmailet)

8 januari deadline för inlämning av blankett för kurser i Kvalificerad yrkespraktik

20 januari vårterminen börjar

WEBBREGISTRERINGSPERIOD

För kurser som börjar Period 1 (när vårterminen börjar) är webbregistreringen öppen:
•    7/1 – 15/1
För kurser som börjar Period 2 (andra halvan av vårterminen) är webbregistreringen öppen:
•    7/1 – 13/3

Reserver

Från vecka 3, 2024: reserver kan antas.

 

HUR DU REGISTRERAR DIG

Här hittar du information om hur registreringen går till

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Kursen behandlar olika problem inom modeindustrin samt de strategier som tillämpas i syfte att få till en mer hållbar produktion och konsumtion. Teman som green washing, återvinning och second hand, bland annat, analyseras ur ett globalt perspektiv. Kursen omfattar olika produktionsförhållanden och konsumtionspraktiker och deras betydelse för resursanvändning, miljöutsläpp och vägen mot en mer hållbar livsstil.

  • Kursupplägg

    Efter genomgången kurs förväntas studenten kunna: • Identifiera de olika problem som produktion och konsumtion av kläder och mode förknippas med • Diskutera och analysera de olika begrepp som används i hållbarhetsdebatten • Utforska viktiga strategier som kan bidra till en mer hållbar produktion och konsumtion • Reflektera över utfallet av olika slags åtgärder och strategier

    Undervisning

    Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och workshops. All undervisning sker på engelska och är obligatorisk. För mer detaljerad information hänvisas till kursbeskrivningen.

    Examination

    a. Kursen examineras på engelska genom en hemskrivning och en muntlig presentation. För mer detaljerad information hänvisas till kursbeskrivningen. b. Betygssättning sker enligt en målrelaterad sjugradig betygsskala: A = Utmärkt, B = Mycket bra, C = Bra, D = Tillfredsställande, E = Tillräckligt, Fx = Otillräckligt, F = Helt otillräckligt. c. De skriftliga betygskriterierna meddelas studenterna vid kursstart. d. För att få godkänt resultat på hela kursen krävs lägst betyget E på hemskrivningen, en godkänd muntlig presentation samt att studenten har uppfyllt kravet om 80% obligatorisk närvaro.Om särskilda skäl föreligger kan examinator efter samråd med ansvarig lärare medge den studerande befrielse från skyldigheten att delta i viss obligatorisk undervisning, studenten kan då åläggas en kompensationsuppgift. Vid försenad inlämning av prov till examinator kan studenten inte få högre betyg än D. e. För varje kurstillfälle ska minst två examinationstillfällen finnas under aktuell termin. Minst ett examinationstillfälle ska dessutom erbjudas den termin eller det år som kurstillfälle saknas. Studerande som fått lägst betyget E får inte genomgå förnyad examination för högre betyg. Studerande som fått betyget Fx eller F på prov två gånger i rad av en och samma examinator har rätt att få annan examinator utsedd vid nästkommande prov, om inte särskilda skäl talar emot det. Framställan om detta ska göras till institutionsstyrelsen. f. Komplettering av examination kan medges om studenten ligger nära gränsen för godkänt, dvs Fx. Uppgiften ska lämnas in inom en vecka efter att kompletteringsbehov har meddelats av examinator. Vid godkänd komplettering av brister av förståelsekaraktär - missförstånd, smärre felaktigheter eller i någon del alltför begränsade resonemang - används betygen D-E.

    Examinator

    Examiners

  • Schema

    Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
  • Kurslitteratur