Stockholms universitet logo, länk till startsida

Hitta på campus

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Här beskriver vi var du hittar olika områden och byggnader.

Universitetsområdet

Huvuddelen av Stockholms universitet finns i området Frescati, som sträcker sig från Bergianska trädgården i norr till Sveaplan i söder. Det är beläget mitt i världens första nationalstadspark och området karaktäriseras av vacker natur, intressant arkitektur och modern konst.

Om universitetsområdet

Kartor över Stockholms universitet

På campus Frescati finns Andrum – ett särskilt rum som är öppet för alla som vill komma dit. Det är tänkt att vara ett värdeneutralt rum där både studenter och anställda ska känna sig välkomna, oavsett religion eller annan trosuppfattning.

Du hittar Andrum på campus Frescati i E-huset, Södra huset, rum E 407. Rummet kan besökas enskilt eller i grupp. Du behöver inte boka tid utan kan komma dit när som helst under öppettiderna måndag-torsdag kl. 6.30-22.00, fredag kl. 6.30-20.00 och lördag-söndag kl. 8.00-18.00. Röda dagar är det stängt.

Andrum invigdes den 6 oktober 2000 av dåvarande rektor Gustaf Lindencrona som uttryckte sin förhoppning om att rummet skulle vara till glädje för studenter och anställda vid Stockholms universitet. 
Den bärande symbolen i rummet är ljuset som är en viktig ingrediens i vår vardag. Inredningen har specialdesignats av de två formgivarna Fredrika Linder och Catarina von Matérn.

Kontakt

Servicecenter i Södra huset

Lunchställen

På eller i nära anslutning till universitetsområdet finns flera restauranger och fik som erbjuder allt från enkla smörgåsar till mexikanska tortillas, rejäla sallader, falafel, thai, vegetariskt och klassisk svensk husmanskost.

Lunch- och fikaställen i anslutning till universitetsområdet

På denna sida