Stockholms universitet

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. Välkomstaktiviteterna, som inkluderar Välkomstdagen 30 augusti, arrangeras av Studentavdelningen, är frivilliga och riktar sig till alla våra nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program*.

*Information om din utbildning – som scheman, kurslitteratur, kontaktuppgifter till din institution med mera – hittar du på kurs- eller programsidan för din utbildning. Sök fram den via su.se/utbildningskatalog. Du som är ny lärarstudent hittar din information här: Ny lärarstudent. 

 

Välkomstdagen 30 augusti

Höstterminens välkomstdag äger rum den 30 augusti kl. 13–16. Då blir det mässa, fika, informationspass, speed-friending och sportaktiviteter. Mer detaljerad information om programmet och andra välkomstaktiviteter publiceras längre fram.

Passa gärna på att läsa reportaget från välkomstaktiviterna i januari 2024. Där får du en inblick i hur det är att vara med som ny student.

"Gå fram och prata med någon annan nykomling"

Många nyantagna studenter deltog på välkomstmässan i Aula Magna den 18 januari. Där fick de chansen att bland annat träffa studentkårerna, en mängd kår- och fakultetsföreningar och flera av universitetets studentstödjande enheter. 

Det är bra att vara med på välkomstaktiviteterna när man är ny student för man får en chans att skapa sig en överblick över allt som finns.

Petter Ekfeldt, studentambassadör

Läs reportaget från välkomstmässan i januari 2024

Paula och Femke på välkomstmässan.
Paola Björk och Femke Nijuis lärde känna varandra första dagen. Foto: Karin Persson
 

Behov av tolk eller ledsagning?

Önskar du teckenspråkstolk eller skrivtolk till ditt besök på Välkomstdagen, boka i god tid via tolksamordning@su.se. Utbildningstolkningen finns även som utställare på mässan.

Studenter med synnedsättning kan anmäla behov av ledsagning till sitt besök via studentstod@su.se (också det i god tid). Riktat pedagogiskt stöd finns även som utställare på mässan.

 

Är du ny student och har en funktionsnedsättning?

Stockholms universitet erbjuder olika pedagogiska stödformer för personer med varaktiga funktionsnedsättningar.

Läs mer om att studera med funktionsnedsättning

 

Så får du en lyckad terminsstart

Via länken nedan hittar du viktig information, inklusive en checklista för nya studenter, som vi samlat inför terminsstart. 

En lyckad start

 

For new international students

If you are a newly admitted international student there are Welcome Activities specifically designed for you. Please see su.se/welcomeactivities.

 

Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
valkomstaktiviteter@su.se

På denna sida