Stockholms universitet logo, länk till startsida

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangerar vi ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid.

Nästa välkomstdag äger rum fredagen den 28 augusti, på grund av rådande läge blir den digital. Koppla upp dig och delta!


Välkomstdagen 28 augusti

Välkomstdagen inleds med ett seminarium kl. 11-12 därefter tar en digital mässa vid där bland andra flera av universitetets stödfunktioner, Stockholms universitets studentkår och studenter finns tillgängliga för att svara på dina frågor. Du kommer också att kunna ta del av en guidad tur vid Campus Frescati och se annat filmat material som är till nytta för dig som är ny student vid Stockholms universitet. Mässan pågår kl. 12-16.

Välkomstdagen arrangeras centralt av Studentavdelningen och är för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program*. Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution via en introduktionsdag, introduktionsföreläsning eller liknande. 

*För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras ett motsvarande seminarium för dig som ska studera på Campus Kista. Du är välkommen att besöka den digitala mässan i den mån det passar din övriga introduktion. 

Läs mer om introduktion vid DSV 

 

Studenter på Söder på sommaren. Foto: Niklas Björling

Studera med funktionsnedsättning?

Ska du börja plugga vid Stockholms universitet och har en funktionsnedsättning? Välkommen att delta vid en informationsträff och en tvådagarskurs! Både träffen och kursen sker via den digitala mötestjänsten Zoom. Läs mer och anmäl dig genom att klicka på länkarna nedan.

Informationsträff 24 augusti (två tillfällen)

Den goda starten - en tvådagarskurs 25-26 augusti


Biblioteket – din bästa studiekompis

Vilken nytta kan du ha av biblioteket under studietiden? Hur hittar du din kurslitteratur? Välkommen på en kort föreläsning som gör dig till bästis med bibblan.

31 augusti: Läs mer och anmäl dig

2 september: Läs mer och anmäl dig

15 september: Läs mer och anmäl dig


Studieteknik på universitetet - så här gör du

Välkommen på en föreläsning där du får ta del av Studie- och språkverkstadens tre bästa tips om studieteknik – allt för att du ska få flyt i dina studier den här hösten.

31 augusti: Läs mer och anmäl dig

2 september: Läs mer och anmäl dig


Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
studieinfo@su.se

På denna sida