Avancerad koreanska I, 7,5 hp

Om utbildningen

Kursen innehåller första terminens studier i koreanska på avancerad nivå.

Om ämnet: Asiens språk och kulturer

Asiens språk och kulturer

Vid Institutionen för Asien, Mellanöstern och Turkietstudier kan du inom huvudområdet Asiens språk och kulturer studera japanska, kinesiska och koreanska vid Nordens största institution för studier av östasiatiska språk. Förutom språkstudier kan du också läsa kurser om respektive områdes kultur, litteratur och samhälle.

Japanska

Japanska är modersmål för närmare 128 miljoner människor i ett land som har en stor politisk och ekonomisk betydelse i Asien. Att kunna japanska ger dig kunskap om en kultur där gammalt och nytt, inhemska traditioner och influenser utifrån alltid har levt sida vid sida. När du lär dig japanska får du till exempel en unik möjlighet att sätta dig in i det allra senaste inom teknologi i olika områden.

Kinesiska

Kinas betydelse för omvärlden ökar hela tiden. Landet får allt mer ekonomisk, politisk och kulturell betydelse och ökade handelsförbindelser har medfört allt tätare kontakter mellan Kina och Sverige. Att studera kinesiska öppnar dörren för Kinas rika kulturskatter, flertusenåriga historia, fascinerande samhällsutveckling och ekonomiska tillväxt. När du lär dig kinesiska vid Institutionen för Asien, Mellanöstern och Turkietstudier studerar du standarddialekten putonghua som idag används i hela Kina. Att studera kinesiska kräver hårt arbete men belöningen är rik: möjligheten att tala med över en miljard människor och följa en av världshistoriens snabbaste förändringar på nära håll.

Koreanska

Under de senaste åren har Korea stigit fram som ett av de ledande industriländerna i Ostasien. Men det är inte bara ekonomiskt som Korea är intressant. En gammal och högt utvecklad civilisation, ett modernt och dynamiskt samhälle, ett land med starka postkoloniala motsättningar och en stark populärkultur är bara några av de saker som gör Korea intressant. Studierna i koreanska vid Institutionen för Asien, Mellanöstern och Turkietstudier fokuserar på det moderna språket och dagens kultur och samhälle, men du lär dig också om Koreas historia samt ekonomiska och politiska förhållanden.

ARBETSMARKNAD För dig som vill arbeta inom statsförvaltning, industri, handel, massmedia och turism är studier i japanska, kinesiska och koreanska viktigt. Flera av våra tidigare studenter är också verksamma som egna företagare och konsulter. I kombination med andra kunskaper kan det vara just dina språkkunskaper som gör att du får det där jobbet. Språkstudier ökar också möjligheterna för en internationell karriär. Det finns också möjlighet att fördjupa sig inom respektive språk genom en akademisk karriär, först genom studier på forskarnivå och sedan som forskare.

EXAMEN su.se/examen

Om intresseområdet: Språk

Språk öppnar dörrar till andra kulturer, till upplevelser, till affärskontakter och samarbeten mellan länder. Vid Stockholms universitet kan du läsa närmare 30 olika språk. Du kan även läsa mer teoretiska ämnen såsom lingvistik och tvåspråkighet.

Studier i språk kan leda in till en mängd olika yrken, alltifrån undervisning och forskning till arbete inom stadsförvaltning, industri, handel och turism.