Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Medeltida europeisk litteratur

Lär känna den europeiska medeltiden genom att läsa dess litteratur! I den här helt nya kursen åsidosätter vi såväl moderna som medeltida nations- och språkgränser för att studera några teman och traditioner i den medeltida litteraturen. Vilken roll spelade Kung Artur? Vad skrev kvinnor om?

För dig som är antagen VT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

OBS. KURSEN GES PÅ KVÄLLSTID VIA ZOOM!

Kursen behandlar medeltida europeisk litteratur. Den innehåller en inledande orientering om litteraturens utveckling i det medeltida Europa, med avstamp i dess grund i den antika latinska och grekiska litteraturen. Kursen ger fördjupade kunskaper i den roll som hov, kloster och universitet har spelat som kulturmiljöer för litteraturskapande och litteraturförmedling. Litteraturen studeras ur ett pan-europeiskt perspektiv där nationella och språkliga gränser åsidosätts till förmån för studium av gemensamma berättelser och traditioner. I kursen ingår läsning (i översättning till svenska eller engelska) av ett flertal medeltida verk skrivna på latin, bysantinsk grekiska och på folkspråken i de franska, tyska, spanska, italienska, engelska och nordiska områdena.

Flore und Blanscheflur
Flore und Blanscheflur, Universitätsbibliothek Heidelberg, Cod. Pal. germ. 362
 • Kursupplägg

  Undervisning

  Undervisning sker digitalt med ett seminarium på kvällstid varannan vecka. Du kommer att få möta flera olika lärare, var och en specialist inom sitt område.

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Kontakt