Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Ojämlikheter, genus och makt i Latinamerika

Latinamerika har beskrivits som en machistisk region, samtidigt, är det en av de regioner i världen där feminismen har en stark framtoning, med aborträtten och feministisk utrikespolitik som framträdande frågor. Kursen fokuserar också på frågor om inkomstfördelning

För dig som är antagen HT2024

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

Webbregistreringstider HT24

Registrering inför varje termin är obligatorisk och görs via student.ladok.se. Webbregistreringen för våra kurser vid Romanska och klassiska institutionen HT24 är öppen 5-13 augusti 2024 (OBS! Vissa kurser har öppet längre för registrering, besök Ladok för exakt datum).

Våra utlandskurser Franska I i Frankrike och Spanska I i Spanien har öppet för webbregistrering 5-8 augusti. Om du inte registrerar dig i tid kommer du automatiskt att bli struken från din plats på kursen som då ges till en reserv.

Är du ny student hos oss? Då är det viktigt att du följer instruktionerna på sidan Ny student för att komma igång med dina studier.

Kan du inte registrera dig? Kontakta expedition.romklass@su.se.

Mer information finns på vår hemsida

 

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Medellín, Colombia
Photo: Milo Miloezger (Unsplash)

Kursen ger en introduktion till hur ojämlikheter i Latinamerika och Karibien växt fram, och spårar kontinuitet och förändring i relationerna mellan genus, sexualitet, klass, etnicitet och 'ras'. Dessa maktrelationer studeras
mot bakgrund av historiskt slaveri och utvecklingen av nationen. Delkursen tar även upp hur politiska rörelser i regionen har tagit sig an frågor om makt, ojämlikhet och förändring, samt de utmaningar som Latinamerika idag står inför i fråga om upprätthållandet av de mänskliga rättigheterna.

  • Kursupplägg

    Det övergripande dokumentet för en kurs är kursplanen. Kursplanen hittar du i SISU på SU:s webb. Det här dokumentet, kursupplägget, ibland kallad kursbeskrivningen, förtydligar hur vi genomför kursen i praktiken. Kursbeskrivningen ska ge god vägledning, men är inte heltäckande. Ytterligare förtydliganden i muntlig eller skriftlig form ges av läraren under lektionerna. Tveka inte att fråga läraren om frågetecken skulle kvarstå inför genomförande av olika uppgifter. För att se vilka lärare som undervisar på kursen, och för information om schema och examinationstillfällen, se vidare under ”Schema” . Information om Litteraturlistor hittar du under ”Kurslitteratur”.

    Undervisning

    Föreläsningar och seminarier. Obligatorisk närvaro tillämpas på vissa moment. För mer detaljerad information hänvisas till kursbeskrivningen.

    Undervisningsspråk: engelska.

    Undervisningen sker på campus eller på distans enligt angivelse för respektive tillfälle för kursen. Distans innebär i det här fallet nätbaserad distansundervisning med lektioner i realtid. Undervisningen består av föreläsningar och seminarier.

    Examination

    Examineras genom en hemtentamen samt muntliga och skriftliga redovisningar. Examination sker på engelska om inte annat medges av examinator.
    Om student har ett intyg med rekommendation om särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning, har examinatorn rätt att ge ett anpassat prov eller låta studenten genomföra provet på ett alternativt sätt.

    Examinator

    Andrés Rivarola Puntigliano

  • Schema

    Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
  • Kurslitteratur

    Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
  • Mer information

    Learning and collaboration platform: Athena

  • Möt oss

    Möt våra lärare

    Andrés Rivarola Puntigliano

  • Kontakt

    Studentexpedition - Spanska & portugisiska
    Studievägledare latinamerikastudier
    Studierektor Latinamerikastudier