Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Livsmedelssäkerhet och tillsyn

  • 7,5 hp
Sen anmälan till höstterminen 2020 öppnar 15 juli.
 
Kursen behandlar:
  • livsmedelslagstiftning och dess tillämpningar
  • livsmedelstoxikologiska och mikrobiologiska grunder
  • livsmedelskedjan från produktion till försäljning
  • egenkontroll och märkning
  • provtagningsstrategier, provhantering och analysmetoder
  • Kursupplägg

    Undervisning

    Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, övningar, studiebesök och projektarbeten.
    Deltagande i seminarier, övningar, studiebesök och projektarbeten är obligatoriskt.
     
     

    Lärandemål

    Efter att ha genomgått kursen förväntas du kunna:
    • tillämpa relevant livsmedelslagstiftning ur ett myndighetsperspektiv
    • redogöra för företagarens ansvar för livsmedelssäkerhet och egenkontroll
    • förklara och värdera livsmedelstoxikologiska och mikrobiologiska problem
    • identifiera och bedöma riskkällor i olika delar av livsmedelskedjan
    • granska och bedöma livsmedelsverksamheters egenkontrollprogram
    • hantera praktisk tillsyn inom livsmedelsområdet

    Examination

    Examination sker genom skriftligt prov och inlämningsuppgifter.

  • Kurslitteratur

    Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.

    Utdelat material

  • Mer information

    Anmälan öppen 16 mars - 15 april 2020.

     

    Se också översikt över alla kurser vid Institutionen för miljövetenskap:

    alla kurser vårterminen 2020

    alla kurser höstterminen 2020

  • Kontakt

    Studievägledare

    Paula Jokela, studeranu@aces.su.se 08-6747339

    Institutionen för miljövetenskap

    Kursansvarig

    Marcus Sundbom,  Marcus.Sundbom@aces.su.se

    Institutionen för miljövetenskap, Enheten för biogeokemi