Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Matematik, självständigt arbete

Denna kurs är det självständiga arbetet som krävs för masterexamen i matematik. Du hittar information om kursen på den engelska versionen av denna sida - klicka på det lilla jordklotet till höger om kursnamnet.

För dig som är antagen VT2024

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

Här hittar du viktig information om registreringstider, lärplattform, och information för dig som är antagen med villkor eller reservantagen.

Först: Svara på ditt antagningsbesked!

Om du erbjuds en plats eller reservplats på en kurs i första antagningsbeskedet måste du svara på antagningbeskedet via Antagning.se senast 18 december för att behålla platsen!

Mer info hos Antagning.se om att svara på antagningsbesked

Om du glömmer att svara på antagningsbeskedet måste du söka kursen igen om du vill läsa den, vilket kräver att den är öppen för sen anmälan.

Registrering i Ladok

Du som är antagen till en kurs måste webbregistrera dig via student.ladok.se för att behålla din plats på kursen. Webbregistrering för kurser VT24 öppnar 4 januari, och stänger olika tider för olika kurser.

Observera att från januari 2024 kan du inte logga in i Ladok med ditt universitetskonto utan du behöver använda ditt Antagning.se-konto eller eduID.

 • Matematik I, alla varianter inklusive ULV- och VAL-versioner samt fortsättningsregistrering för de som började kursen på halvfart hösten 2023: sista dag för registrering är onsdag 10 januari.
 • Kurser som ges på KTH, alltså kurserna med kurskod BE7008, BE7012, MM7026, MM7049: sista dag för registrering är onsdag 24 januari. Registrera dig gärna tidigare för att få KTH-konto i tid.

För distanskurserna Förberedande kurs i matematik och Utmanande matematik är webbregistrering öppen nästan hela terminen, eftersom studietakten på dessa kurser är flexibel.

För övriga kurser är webbregistrering öppen till och med 4 februari om kursen börjar i januari (period 1 eller AB), eller 10 april om den börjar i mars (period 2 eller CD).

Du kan inte webbregistrera dig på självständiga arbeten i matematik (du registreras när din arbetsplan har godkänts).

Lärplattform

Våra kurssidor finns på kurser.math.su.se, med undantag för kurserna Förberedande kurs i matematik (math.su.se/förberedande) och Utmanande matematik (math.su.se/utmanande).

På många kurssidor kan du aktivera dig själv, men att du gör det innebär inte att du är registrerad på kursen! Du måste alltid webbregistrera dig på kursen via Ladok, se ovan om registrering.

Villkor för antagning

Villkorshanteringen brukar ske strax före kursstart. Du behöver i allmänhet inte visa upp några intyg på att villkoren är uppfyllda, denna information har vi tillgång till.

Så länge villkoret finns kvar kan du inte webbregistrera dig, därför bör du kontakta studievägledningen om villkoret fortfarande finns kvar vid kursstart, och du inte har fått något besked om huruvida du får läsa kursen. Om kursen har kort registreringsperiod, kontakta oss innan webbregistrering stänger (du bör i så fall ha fått instruktioner i ditt välkomstbrev).

Reservantagning

Eventuell reservantagning sker kring terminsstart, och vi kontaktar dig då på den e-postadress du angivit på Antagning.se om vi kan erbjuda dig en plats. Om du är reservantagen med villkor och blir erbjuden en plats på kursen, så måste du också uppfylla villkoret för att kunna ta din plats i anspråk.

Mer information

Ny student: om antagning, registrering, kurslitteratur och kurssidor

Under utbildningen: om tentor, hederskodex och etiska riktlinjer, studentrepresentation, IT-resurser, vårt videoarkiv, studieavbrott och omregistrering

Kontakt studiefrågor

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Du hittar också den engelska versionen av sidan här.

Kursens innehåll bestäms av handledaren i samråd med den studerande. Det självständiga arbetet avser att ge erfarenhet och fördjupad kunskap om vetenskaplighet och vetenskapligt arbete inom matematik. Arbetets uppläggning ska beskrivas i en skriftlig arbetsplan som ska godkännas av kursens huvudlärare innan uppsatsarbetet påbörjas.

Denna version av det självständiga arbetet ersätter den äldre versionen med kurskod MM9007.