Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Masterprogram i neurokemi med molekylär neurobiologi

Är du intresserad av hur nervsystemet fungerar på grundläggande nivå? Vill du studera vid gränsen där kemi och biologi möts? Då kan masterprogrammet i neurokemi med molekylär neurobiologi, vara rätt för dig.

För dig som är antagen HT2024

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

 1. Aktivera ditt SU-konto

  Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

 2. Registrera dig på din institution

  Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

 3. Ta del av institutionens information

  På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Vill du veta hur nervsystemet fungerar på en fundamental nivå? Vill du vara i absolut framkant i det fascinerande gränslandet mellan kemi och biologi? Då tror vi att mastersprogrammet i neurokemi med molekylär neurobiologi, det enda i sitt slag i Europa, kan vara något för dig. 


Det tvååriga mastersprogrammet i neurokemi med molekylär neurobiologi förbereder dig för en forskningskarriär. Kurserna i programmet kräver att du har goda praktiska labbkunskaper och de studenter som blir antagna brukar av regel överstiga den särskilda behörigheten. Utbildningen ställer höga krav på självständighet, kreativitet och problemlösningsförmåga. 

Det första året på programmet består av ett flertal kurser där undervisningen är en blandning av aktiviteter som föreläsningar, teoretiska och praktiska projekt, laborationer, ”journal clubs” och problembaserade uppgifter.

År två på programmet utgörs av ett självständigt arbete som du utför i någon av de olika forskargrupperna på institutionen eller i en extern forskningsverksamhet med neurokemisk koppling. 

Programmet är internationellt och du kommer under din tid interagera med studenter och forskare från världens alla hörn och vara omgiven av världsledande kemister som utser Nobelpristagarna i kemi. Under din tid som student kommer du ha möjlighet att delta i föreläsningar av årets Nobelpristagare.

Efter avslutat program fortsätter många att forska antingen i form av doktorandstudier inom området eller närliggande områden. 

Programmet ges på engelska och vi hänvisar till den engelska sidan för full programbeskrivning och instruktioner för ansökan.

 Länk till engelsk programsida

 • Kontakt

  Programansvarig
  Kemiska sektionens kansli & studentexpedition