Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Kulturhistorisk översikt med inriktning mot inhemska religioner i norr

Kursen ger en översikt över fornnordisk, finsk, samisk och baltisk kultur, det vill säga den kulturhistoriska kontext som omger inhemska religioner i dessa områden.

Kursen omfattar studier i dessa kulturers sociala och politiska förhållanden, ekonomi och näringsliv, geografi och ekologi osv. I kursen diskuteras hur dessa kulturhistoriska aspekter interagerar med de inhemska religionerna. Dessutom diskuteras och problematiseras relevanta kulturhistoriska källor, t.ex. skriftliga och arkeologiska, liksom ortnamn och ikonografi i de aktuella kulturområdena.

 • Kursupplägg

  Kursen består av en delkurs, Kulturhistorisk översikt, inhemska religioner i norr, på 7,5 hp.

  Undervisning

  Undervisningen består av föreläsningar och självstudier. Undervisningen sker på det språk som är angivet för respektive tillfälle för kursen. Undervisningen sker på distans eller på campus enligt angivelse för respektive tillfälle för kursen.

  Examination

  Kursen examineras genom hemskrivning.

  Examinator

  Förteckning över examinatorer vid ERG

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Möt oss

  Möt våra studenter

  Hur är det att studera på ERG? Läs mer här:

  Studera hos oss

 • Kontakt