Studera hos oss

På ERG finner du utbildningar inom etnologi, religionshistoria och genusvetenskap hela vägen från grundnivå upp till forskarnivå.

 

Vad har vi att erbjuda?

Se alla våra kurser och program:

Våra utbildningar

Se filmen "Vad är etnologi?" där doktoranden Kalle Ström försöker få rätsida på vad etnologi egentligen är för något:

 

 


 

Hur är det att studera på ERG?

Läs intervjuer med våra studenter och alumner.

Möt våra studenter

Philip Vedel Düring. Foto: privat.
Philip Vedel Düring. Foto: privat.

"Än så länge finns det väldigt lite forskning på hur religion tolkas och praktiseras i offentliga institutioner."

 

 

 

 

Möt våra alumner

Här berättar några av våra tidigare studenter vad de gör idag, hur de tog sig dit och vad de haft för nytta av sina studier.

Charlie Lindell
Charlie Lindell

Charlie Lindell, kandidatprogrammet i mångfaldsstudier

Charlie Lindell sökte en utbildning med nära koppling till arbetsmarknaden som kunde ta tillvara hans intresse för jämlikhets- och genusfrågor. Kandidatprogrammet i mångfaldsstudier svarade mot kraven. Efter examen fick han jobb direkt och arbetar idag med integrationsfrågor som projektledare. "Utan att ha läst mångfaldsstudier hade jag inte fått jobbet", säger han.

Henrik Ohlsson
Henrik Ohlsson

Henrik Ohlsson, religionshistoria

”Börja syssla med det du är intresserad av så ger det ena det andra”, säger ERG-studenten Henrik Ohlsson som tog både kandidat- och magisterexamen i religionshistoria vid institutionen. Via myndighetssektorn, projekt med fokus på Centralasien inom ideell sektor och arbete som reseledare i Centralasien doktorerar han idag i religionsvetenskap. "Det kan vara snårigt men om man har en idé om vad man vill så tror jag att man klarar sig."

Susanna Warhammar
Susanna Warhammar

Susanna Warhammar, genusvetenskap

Susanna Warhammar läste kurser i genusvetenskap och jobbade extra i Amnestys medlemsservice. Där jobbar hon kvar, men numera i rollen som senior campaign manager. ”Det handlar om att våga säga ja och kasta sig ut i saker”, säger hon.

 

 

Kontakt

Till vår studievägledare kan du vända dig med frågor som rör vårt utbildningsutbud och din egen studiegång. Studievägledaren är även din kontaktperson vid institutionen om du har en funktionsnedsättning och behöver någon form av stöd under din utbildningstid.

Studievägledare

Studievägledare
På denna sida