Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Mångdimensionell ojämlikhet

Kursen behandlar ojämlikhet i ett mångdimensionellt perspektiv. Den ger fördjupade kunskaper om ojämlikhet utifrån dess mångfald av sociala och kulturella former och processer och hur dessa samspelar på olika analytiska nivåer och påverkar individer och grupper

För dig som är antagen VT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

Registrera dig på kursen

Innan du kan påbörja dina studier måste du registrera dig på den kurs du ska läsa. Du webbregistrerar dig via Ladok för studenter under registreringsperioden som inför V21 är 4-11 januari. Är du ny student behöver du först aktivera ditt universitetskonto.

Mer information om registrering får du i ett välkomstbrev som kommer att skickas ut via mail efter det andra antagningsbeskedet 21 december.

Ladok för studenter

Aktivera universitetskonto

Det är viktigt att du webbregistrerar dig i tid annars förlorar du din plats.

Om du inte har möjlighet att webbregistrera dig, har villkor i din antagning eller behöver hjälp så maila till Studentexpeditionen: studentexp@sociology.su.se

Undervisning våren 2021

All undervisning på grundnivå inklusive tentamen och omtentamen fram till och med 22 mars 2021 sker på distans via Zoom. På avancerad nivå kan lärarna välja att antingen ha undervisning i zoom eller ha en så kallad hybridlösning med undervisning både på plats och via zoom. Givet osäkerheten i den rådande situationen kan ovanstående förändras. Hur undervisningen kommer att vara från 23 mars meddelas senare.

För information om vad som gäller respektive kurs eller delkurs hänvisas du som student i första hand till läroplattformen Athena där vi meddelar eventuella förändringar. Vi ber dig som student att hålla dig uppdaterad om vad som händer/gäller på din kurs/delkurs. 

Stockholms universitets informationssida om Coronaviruset.

Är du reservplacerad?

Om du blivit reservplacerad antas du i turordning vartefter lediga platser uppstår. Reservantagningen påbörjas efter ordinarie webbregistreringsperiod för antagna. Tidigast den 12 januari 2021 kommer erbjudande om reservplats skickas till de aktuella reserverna som har en chans att få en plats. Erbjudandet kommer att skickas till den e-postadress du angett på antagning.se. Svarstiden är i regel kort – se till att du dagligen har koll på din e-post.

Athena

Logga in i Athena

Athena är Stockholms universitets lärplattform. För att komma åt en kurssajt i Athena måste du ha ett aktiverat universitetskonto och vara registrerad på kursen. För att få notifieringar/e-post med viktig information om vad som händer på din kurs, meddelande från lärare med mera, så behöver du ändra inställningarna och godkänna att programmet får skicka e-post till din e-postadress med uppdateringar.

Athena bygger på ett program som heter Itslearning och så heter även den mobilapp som hör till och som du kan ladda ner till din mobil. Appen är gratis och finns för såväl iPhone som Android på respektive app store. Om du vill ha notifieringar om vad som händer just på din kurs, meddelanden från lärare med mera så behöver du ändra inställningarna och godkänna att appen får skicka notifieringar. 

Mer information
Mer information finns på institutionens webb. Vid frågor kontakta Studentexpeditionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Kursen belyser ojämlikhet utifrån sociala,politiska och institutionella strukturer, meningsskapande och demografiska processer i syfte att teoretiskt utveckla en holistisk förståelse för ojämlikhetens bakomliggande krafter, konsekvenser, varaktighet, nya uttryck samt hur ojämlikhet utmanas och förändras.

Mer information om kursen finns på den engelska sidan.