Metodologisk fördjupning och forskningsdesign inom förskoledidaktik
Kursen ingår i Masterprogrammet i förskoledidaktik, termin 3.
Kursen syftar till att studenterna utvecklar fördjupade kunskaper om forskningsdesign och tillämpning av vetenskapliga metoder. Kursen tar upp frågor som rör val av datainsamlingsmetod och analysmetod och relationerna mellan dessa och med utgångspunkt från en tänkt problemställning. Frågor om hur syfte, forskningsfrågor, datamaterial och analys genomförs som en konsekvens av forskningsproblemet och metodvalen behandlas ingående. Kursen tar även upp frågor om forskningsetik, forskarrollen och forskningsprocessen. Studenterna arbetar självständigt under kursen med att formulera ett synopsis/projektplan för ett forskningsproblem med lämpliga metoder för datainsamling och analys.
-
Kursupplägg
Kursen är nätbaserad och ges på höstterminer på heltid.
HT24: Från och med 5/12.
För mer information hänvisas till kursbeskrivningen som kommer att publiceras ca 1 månad före kursstart:- Kursbeskrivning UB305M, HT24 (201 Kb)
En detaljerad studieplanering finns på kurssajten på lärplattformen Athena som du kommer åt när du har registrerat dig på kursen.
Undervisning
Studieplaneringen i Athena visar hur undervisningen är uppbyggd. Där anges också om du behöver förbereda dig inför undervisningstillfällena, exempelvis genom att läsa viss litteratur eller göra en uppgift.
I kursbeskrivningen framgår närmare vilka specifika undervisningstillfällen och/eller uppgifter som är obligatoriska. Frånvaro vid obligatoriska moment kan kompletteras enligt instruktioner i kursbeskrivningen.
För att delta i kursen krävs att du har tillgång till fungerande internetuppkoppling samt dator (eller motsvarande enhet) med webbkamera och headsetfunktion. Deltagande som inte kan fullföljas på grund av brister i nätuppkoppling eller nödvändig teknisk utrustning räknas som frånvaro.
Examination
Examination
Examination Kursen examineras genom två uppgifter. 1. Presentationen för handledare den 18e december. Betygsskala G/U 2. Individuell skriftlig slutuppgift Betygsskala: A-F Eventuell användning av AI-verktyg redovisas tydligt av studenten i uppgifterna.
Inlämningsdeadline: Senast den 17 januari kl. 17:00 lämnar du in examinationerna i Athena. Examinationen rättas och registreras i Ladok senast 15 arbetsdagar efter inlämningsdeadline. Återkoppling fås via Athena.
OBS! För att kunna se ditt betyg på kursen i Ladok måste samtliga examinerande och obligatoriska moment i kursen vara avklarade och godkända Mer detaljerade instruktioner för respektive examinationsuppgift samt betygskriterier återfinns under Planeringar> Examinationer i kurssajten i Athena.
Omexamination
Omexamination, kursuppgift
Kursuppgiften omexamineras genom separat uppgift
Omexamination, individuell skriftlig uppgift
Den individuella skriftliga uppgiften omexamineras genom separat uppgift
I mappen ’Examinationer’ i Athena publiceras instruktioner för omexaminationen.
Omexaminationsdatum: 12 februari kl 17.00
Examinator
Examinator HT24:
Hillevi Lenz Taguchi, hillevi.lenz-taguchi@buv.su.se
-
Schema
Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen. -
Kurslitteratur
Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart. -
Kursrapporter
-
Kontakt
Kursansvarig: Hillevi Lenz Taguchi, hillevi.lenz-taguchi@buv.su.se
Kursadministratör: Mattias Olsson, mattias.olsson@buv.su.se