Vetenskapsteori och metod II - uppdragsutbildning
Kursen behandlar olika metoder för att samla in och analysera kvalitativa och kvantitativa data, samt etiska principer för forskning inom specialpedagogik.
Kursen utforskar också sambandet mellan forskningsproblem och metodologiska ansatser, med betoning på vikten av epistemologisk medvetenhet. Kursen ger fördjupade kunskaper i vetenskapligt förhållningssätt avseende planering och genomförande av en vetenskaplig undersökning.
-
Kursupplägg
Undervisningen består av föreläsningar, seminarier och övningar. Muntlig redovisning av gruppuppgift är ett obligatoriskt inslag i kursen. Närvaro vid kursens examinationsseminarium är obligatorisk.
Kursen ges på distans eller på campus enligt angivelse för aktuellt kurstillfälle. Undervisningen ges på svenska och engelska.
Mer detaljerad information om kursen hittar du i kursplanen som finns länkad på denna sida. Du som är registrerad deltagare hittar även information på kursens Athena-sida.
Examination
Kursen examineras genom en individuell skriftlig inlämningsuppgift. De specifika kurskrav som gäller för att få godkänt slutbetyg på kursen framgår i kursplanen.
Examinationsdatum och omexamination
Examinationsdatum meddelas via schemat i TimeEdit. Webblänk till kursens schema finns under rubriken "Schema" nedan samt på kursens Athena-sida.
Betygskriterier
Betygskriterierna meddelas vid kursstart.
Examinator
VT25, 100 % studietakt
VT25, 50 % studietakt
-
Schema
Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.VT25, 100 % studietakt:
VT25, 50 % studietakt:
-
Mer information
Webbregistrering
För att påbörja dina studier VT25 måste du vara registrerad på din kurs. Webbregistreringsperioden VT25 är öppen mellan 7–13 januari 2025, du registrerar dig själv genom att logga in på:
Digitala verktyg och annan information
Samlat schema, kontohantering för ditt SU-konto, hur du ansluter till eudoram (WiFi), länkar till lärplattformen med mera hittar du på sidan:
Blanketter för anmälan om studieavbrott, ansökan om studieuppehåll, ansökan om återupptagande av studier och mycket mer hittas på sidan:
Tillgodoräknande
Om du är antagen som student vid Stockholms universitet kan du som tidigare studerat specialpedagogik, vid Stockholms universitet eller annat lärosäte ansöka om att tillgodoräkna dina tidigare kunskaper. Blanketen för ansökan om tillgodoräknande hittas på sidan:
Studera med funktionsnedsättning
Stockholms universitet erbjuder olika stödåtgärder för dig med varaktig funktionsnedsättning. Målet är att alla studenter ska ha en möjlighet att studera på lika villkor. För tillgång till stöd måste du som student ansöka om detta hos studentavdelningen. Om du har frågor kring särskilt stöd är du välkommen att kontakta institutionens studievägledare:
-
Kontakt
Kursansvarig
Om du har frågor om innehållet i och upplägget för kursen kontakta kursansvarig lärare.
HT25, 100 % studietakt
HT25, 50 % studietaktUtbildningsadministration
Om du har frågor om till exempel webbregistrering, gruppindelning eller information om lärplattformen Athena kontakta utbildningsadministratör:
Studie- och karriärvägledning
Om du behöver riktat pedagogiskt stöd under studietiden eller vill diskutera studieplanering kontakta studievägledare: