Studentambassadör – ett flexibelt och meriterande extrajobb

Studentambassadörerna är en viktig del i universitetets rekryteringsarbete, som representanter för universitetet och förebilder för gymnasieelever. Det är ett flexibelt, meriterande och avlönat extrajobb som går utmärkt att kombinera med studier.

Inspirera och informera elever

Som studentambassadör inspirerar du till universitetsstudier genom att dela med dig av dina egna erfarenheter av utbildningsval, studier och studentliv. Du informerar om universitetsstudier och Stockholms universitet samt svarar på frågor vid skolbesök, utbildningsmässor och universitetets Öppet hus. Du deltar även vid välkomstdagar för nya studenter och andra typer av event som även innebär en del praktiska uppgifter.

Studievägledare pratar med besökare på Öppet hus Foto: Niklas Björling

Socialt och givande extrajobb

Det är ett socialt och givande extrajobb där du får en god inblick i hur universitetet fungerar och möjlighet att knyta många kontakter. Du får stor erfarenhet av att hålla föredrag och möta människor med olika bakgrunder och drömmar. Uppdraget är avlönat.

Vi söker dig som:

  • är student vid Stockholms universitet (kurs eller program) och har minst ett år kvar av dina studier
  • är social, ansvarstagande och tycker om att prata inför stora grupper
  • brinner för din utbildning och vill inspirera andra att studera vidare
  • har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska.

Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.


Förberedande utbildning

Alla studentambassadörer genomgår en obligatorisk heldagsutbildning som bland annat ger grundläggande kunskaper om Stockholms universitet, om våra utbildningar och antagning, presentationsteknik, breddat deltagande och stöd- och servicefunktioner. Du får också träffa studentambassadörer som arbetat en tid och som delar med sig av sina erfarenheter. Utbildningen för nya studentambassadörer kommer preliminärt att äga rum 14 januari.


Ansök senast 12 november

Rekrytering av studentambassadörer görs en gång per år och annonseras via universitetets olika kanaler. Nästa rekryteringsperiod startar 15 oktober och sista ansökningsdag är 12 november. Ansök genom att mejla CV och personligt brev till studieinfo@su.se. Intervjuer kommer att ske löpande från och med 15 oktober.


Studentambassadörer berättar

Kanske är det bästa sättet att få veta mer om det här extrajobbet att ta del av nuvarande och tidigare ambassadörers berättelser. Här kan du läsa en intervju med Lindona Hoti och se en film med Torkel Gure. De berättar om vad uppdraget betytt för dem.

Möt studentambassadören Lindona

Se en film med studentambassadören Torkel

 

 


Kontakt

Studentavdelningen
E-post: 
studieinfo@su.se

Examen och karriär