Bibliotek

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bibliotek
Man står och tittar på en bok.

Få drop-in-hjälp med att söka information

Behöver du hjälp med att söka information till din uppsats eller få guidning till att söka i relevanta databaser? Som forskare eller student vid universitetet kan du få individuell sökhandledning.

Testperiod naturvetenskap

Inga boklån onsdag förmiddag 21/11

På onsdag 21/11 fram till klockan 12.00 kommer du inte att kunna låna, beställa, reservera eller söka efter böcker på grund av en systemuppgradering. Du kommer inte heller åt "Mina sidor" under denna tid. Våra elektroniska resurser når du som vanligt.

Tre personer med hörlurar och mikrofoner bakom en bokhylla med texten

Öppen vetenskap för alla

I det femte avsnittet av podden Bakom bokhyllan ska vi reda ut begreppen som finns inom paraplyet för öppen vetenskap och så ska vi höra vad det finns för vinning med att göra forskning öppet tillgänglig.

Värdesaker 100x100

Mobilstölder i biblioteket

Tyvärr har flera personer under veckan blivit bestulna på sina mobiler i biblioteket. Så var extra vaksam och håll alltid koll på alla dina värdesaker när du är i biblioteket.

Störningar i sökning av e-resurser

Hittar du inte din e-bok?

Hittar du inte din e-bok via sökrutan? Prova att söka på bokens titel via länken E-böcker A-Ö istället. De senaste månadernas nya e-böcker finns inte i bibliotekskatalogen Libris än efter ett systembyte och tills vidare går de att hitta via E-böcker A-Ö.

Öppettider för Frescatibiblioteket

Måndag - torsdag: 08.00 - 21.30
Fredag: 08.00 - 18.00
Lördag - söndag: 09.00 - 17.00

Notera att informationsdisken är öppen och bemannad från kl 09.00.