Forskningsämne Kinas språk och kultur
Tvärvetenskapliga och tvärkulturella perspektiv och tillämpade studier spelar en viktig roll i forskningen om Kinas språk och kulturer.
Specialområden inkluderar modern och samtida kultur och litteratur från Taiwan, Hong Kong och Kina. Forskningsområden är samtida sinofon- och världslitteratur, litteraturhistoria, översättning och religionsvetenskap, minneskultur och ämnen som urbanisering, diaspora, genus, minne och trauma.
Relaterat forskningsämne
Asiens språk och kulturer
På denna sida
Forskare
Serena De Marchi
Postdoktor

Monika Gänssbauer
Professor

Marja Kaikkonen Meiling
Professor emerita

Irmgard Schweiger
Professor

Jan Magnus Romgard
Forskare

Paolo Nordera
Doktorand

Utbildningar
Nybörjarkursen i kinesiska startar varje hösttermin och består av sex terminers studier för en kandidatexamen. Alla kurser ges också som fristående kurser.
Efter kandidatexamen kan studenter söka vårt 2-åriga Masterprogram i Asienstudier där de kan fördjupa sig ytterligare i det kinesiska språket och kulturen samt Asien som region.
Forskarutbildning
Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier erbjuder utbildning på forskarnivå i forskarutbildningsämnet Asiens språk och kulturer.
Forskarutbildningsämnet Asiens språk och kulturer utgörs av områdesstudier med fokus på ett eller flera av de huvudsakliga språk- och kulturområdena Japan, Kina och Korea.
Doktorandutbildningen utgörs av multidisciplinära och tvärvetenskapliga områdesstudier, och kännetecknas av att en väsentlig del av materialet omfattar såväl primär- som sekundärkällor på det källspråk som bestäms av avhandlingsprojektet.
Mer om forskarutbildningarna vid Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier
Nyheter
Kalender
Verksamhet kopplad till ämnet
Forskningen bedrivs vid Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier.