Nyheter

• Var med och fira Humanistiska fakulteten! 2019-12-06 2019 fyller Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet 100 år. Det vill vi fira genom att bjuda in medarbetare och studenter vid fakulteten till ett jubileumsfirande i Aula Magna den 17 december.
  • Elisabeth Wåghäll Nivre: Ett framåtblickande jubileumsfirande 2019-12-04 Dekan och vicerektor Elisabeth Wåghäll Nivre beskriver jubileumsåret och hälsar välkomna till Humanistiska fakultetens avslutande jubileumsfirande i Aula Magna den 17 december.
  • Nya nätverk på gång inom digital humanvetenskap 2019-12-04 Finns digital humanvetenskap? Vad är det i så fall? Frågorna var grunden i det uppdrag Uno Fors inledde 2016. Nu vet han, och ser en framtid för forskningsfältet.
  • Forskare ska belysa näthat 2019-12-04 Näthat drabbar många, men få kränkningar anmäls och ännu färre går till åtal. Vad händer i det glappet? Fyra forskare från olika discipliner vill samarbeta för att förstå mer om näthat.
  • 100 år av humaniora: Vad ska vi ha museer till? 2019-12-03 Vad har egentligen museerna för roll idag? Vilka utmaningar står de inför och hur gör de sig relevanta i samtiden?
  • Visuella gestaltningar och gränssnitt: "Vårt nyaste och kanske öppnaste profilområde" 2019-11-19 I november ägde årets sista profilseminarium rum, denna gång inom profilområdet Visuella gestaltningar och gränssnitt. Profilseminarierna är tänkta att fungera som en mötesplats och inspirationskälla till tvärvetenskapliga samarbeten inom forskning och undervisning.
  • 100 år av humaniora: Estetik – på vems villkor? 2019-11-18 Vem har makten över konsten – politiker, konstnärer, forskare eller kritiker? Vem bestämmer vad som är konstnärlig kvalitet? Ett panelsamtal om estetikens roll och värdeskalor på Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen.
  • Höga betyg – men till vilken nytta? 2019-11-13 En ny avhandling i pedagogik ifrågasätter skolvalet och rådande utbildningssystem med betyg som urvalsgrund till gymnasieskolan. – Man ger eleverna en tro på något som är svårt att leva upp till, säger forskaren Eric Larsson.
  • Utställning "Europa – Humanisternas arv" 2019-11-12 Från och med den 7 november till och med den 10 december har Goethe-Institut i samarbete med EUNIC Stockholm utställningen "Europa – Humanisternas arv" i C-huset, plan 3. I utställningen presenteras humanister från vitt skilda fält och länder, med syftet att visa den europeiska humanismens värderingar och traditioner.
  • Profilseminarier inom Humanvetenskapliga området 2019-11-08 Inför 2019 har Humanvetenskapliga områdets profilområden reviderats - några har ändrats, några har tagits bort och några har tillkommit. Årets profilseminarier kretsar kring vart och ett av de nya profilområdena.
  • Vicerektorerna har ordet – november 2019 2019-11-07 Humanvetenskapliga områdets vicerektorer, Astri Muren och Elisabeth Wåghäll Nivre, sammanfattar vad som har hänt inom Humanvetenskapliga området sedan sist och vad som är på gång.
  • Beredningen för lärarutbildning på en minut 2019-11-05 Annika Ullman är vicedekan på Samhällsvetenskapliga fakulteten och professor i pedagogik, tillika ordförande för beredningen för lärarutbildning, BULA. Annika är också ledamot i BUGA, Beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå.
  • Rekordstor ökning av sökande till lärarutbildning 2019-10-17 17 procent fler vill läsa en lärarutbildning vid Stockholms universitet i vår jämfört med samma period förra året.
  • Lärarutbildningens nyhetsbrev – det senaste brevet 2019-10-10 Få tips om vidareutbildning och forskning som rör skola och utbildning genom att prenumerera på Lärarutbildningens nyhetsbrev. Läs det senaste nyhetsbrevet här.
  • Språk i teori och praktik 2019-10-09 Hur omsätts språk och flerspråkighet i praktiken? Vad betyder det för litteraturen, författarskapet och lärandet? Humanistiska fakulteten bjuder in till en uppvisning av och en hyllning till flerspråkigheten – i litteraturen, översättningen och lärandet.

OMRÅDESNÄMNDEN

Områdesnämnden för humanvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdesnämndens fakturaadress
Postbox 50741
202 70  Malmö

Ange alltid "Er referens: 701" när beställning med faktura görs.

OMRÅDESKANSLIET

Områdeskansliet för humanvetenskap
Hus A, plan 2 och 3, Frescati
Universitetsvägen 10 A

Områdeskansliet för humanvetenskap
SE-106 91 Stockholm, Sweden

Områdeskansliets fakturaadress
Postbox 50741
202 70  Malmö

Ange alltid "Er referens: 652" när beställning med faktura görs.

Kontaktuppgifter till kansliets personal