Arbetsmarknadsmässa för studenter och arbetsgivare

På Systemvetardagen knyts många viktiga kontakter.

Hallå Josefin Lundgren. Du arbetar med årets Systemvetardag, berätta! 
– Ja, det är jättekul att vi är tillbaka på plats i Nodhuset efter två år med mässan på distans och hybrid. Vi har rekordmånga företag i år med över 50 utställare.

Josefin Lundgren Foto: Tommy Södergren
Josefin Lundgren är marknadsföringsansvarig och projektkoordinator för årets Systemvetardag den 15 februari i Nodhuset, Kista. Foto: Tommy Södergren

– Systemvetardagen är en arbetsmarknadsmässa för studenter och arbetsgivare inom IT-branschen. Mässan arrangeras av Näringslivssektionen i studentkåren DISK och riktar sig till studenter som läser eller har läst data- och systemvetenskap på universitet. Att delta är en väldigt bra plattform för företag som vill komma i kontakt med systemvetarstudenter från bland annat Stockholms universitet, Uppsala universitet, KTH och Södertörns högskola.

Vad är din roll? 
– Jag är marknadsföringsansvarig och projektkoordinator. Jag arbetar närmst med Alex Littorin som är projektledare men också med resterande gruppledare och alla andra som är med och bidrar till projektet.

Vad händer på Systemvetardagen 2023? 
– Förutom mässytan där företagen ställer ut, finns det vi kallar Student Nod där studenterna kan boka in 15 minuters kontaktsamtal med rekryterare från bland annat Accenture, Handelsbanken, Zimply, Cygni och Innofactor. Fem företag: Truesec, Arbetsförmedlingen, Sweco, FRA och Cygni bjuder också in till 45 minuters föreläsningar om spännande ämnen i Aula Nod. Det blir ett brett spann på ämnen om bland annat IT-säkerhet och Ryssland/Ukraina-kriget. 

– I år har vi också en ny grafisk profil och, av miljöskäl, en digital katalog i stället för en printad. På grund av pandemin, då mässan varit digital, har vi inte kunnat ha en överlämning med tidigare arbetsgrupp som vi brukar. Det har resulterat i att vi nu byggt upp allt från grunden – en helt ny modern mässa, till och med hur själva hallen är utformad. 

Att delta är en väldigt bra plattform för företag som vill komma i kontakt med systemvetarstudenter

Vad har varit extra roligt? 
– Att det är stort intresse från våra internationella studenter och många fler är med i arbetet med mässan i år. All kommunikation sker på engelska. 

Brukar studenterna få jobb genom kontakter gjorda på Systemvetardagen? 
– Ja, det knyts viktiga kontakter. Vi intervjuar studenterna efteråt och genom det vet vi att många har fått jobb.

Mer information
Systemvetardagen är den 15 februari 2023, kl. 10:00–16:00 i Shared Space, Nodhuset
Adress: Borgarfjordsgatan 12 i Kista
Hitta hit 

Kontakt Systemvetardagen 
Josefin Lundgren: josefin.lundgren@disk.su.se 
Alex Littorin: alex.littorin@disk.su.se
Systemvetardagen  
Årets digitala katalog
Studentkåren DISK  

Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV
Josefin Lundgren går sista året på Data- och systemvetenskapligt kandidatprogram, 180 hp
Alla program och kurser vid DSV