Franska, kultur och identitet
Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper i fransk kultur och samtidigt utveckla din språkliga kompetens i franska. Genom att analysera begrepp som kultur, nation och identitet får du bättre förståelse för både historiska och samtida kulturfenomen. Den franskspråkiga världen utforskas genom ett kulturvetenskapligt perspektiv.

Kursen ger en introduktion till ett kulturvetenskapligt angreppssätt. Begrepp som kultur, nation och identitet problematiseras. Kursen ges på kvartsfart, dagtid och undervisningen sker på franska. Kursen ges antingen på campus eller på distans.
Varmt välkommen att söka till kursen!
-
Kursupplägg
Olika slags kulturfenomen inom den franskspråkiga världen analyseras, både historiska och samtida. Mer information ges i samband med introduktionen till kursen.
Undervisning
Undervisningen består av föreläsningar, genomgångar, seminarier, övningar. Undervisningen sker på franska. Undervisningen äger rum antingen på campus eller på distans via zoom. För mer detaljerad information hänvisas till kursbeskrivningen.
Examination
Kursen examineras genom inlämningsuppgifter samt muntliga och skriftliga prov.
Om kursen ges på distans sker även examinationen på distans, bland annat med digital examination på distans med stöd av realtidsströmning.
Digital examination på distans med stöd av realtidsströmning kräver att du har en dator (med internetuppkoppling och mikrofon) och en extern kamera. Läs anvisningarna för digitala examinationer på distans med stöd av realtidsströmning. Det är viktigt att du tar del av dessa anvisningar i god tid före provet.
Om det krävs särskilda åtgärder för att du ska kunna genomföra kursen kan du läsa mer om detta på SU:s hemsida. Kontaktperson för dessa frågor på Romanska och klassiska institutionen är studievägledaren.
Hemuppgifter (d.v.s. uppsatser, kortare självständiga arbeten och inlämningsuppgifter i övrigt) ska skrivas med egna ord och bygga på egna reflektioner kring ämnet. Alla citat måste anges på korrekt sätt med citationstecken och angivande av källa. En text får inte till större delen bestå av citat. Dessa ska enbart användas för att illustrera det egna resonemanget. Saknas källor eller om de är mycket bristfälliga och läraren upptäcker plagiat så kan det leda till en anmälan till rektor. Tänk på att använda egna formuleringar även i muntliga redovisningar. Om inlämningsuppgifter förekommer på kursen kommer dessa att granskas av ett textmatchningsverktyg. För allmän information om fusk och plagiat, se vidare Stockholms universitets regelbok om föreskrifter för examination och riktlinjer för disciplinärenden vid Stockholms universitet.
Examinator
Christophe Premat, Mickaëlle Cedergren
-
Schema
Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen. -
Kurslitteratur
Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart. -
Kursrapporter
-
Mer information
Lärplattform: Athena
-
Kontakt