Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Italienska I i Italien

En kurs för för dig som vill göra ett komplett språkbad i italienska, samtidigt som du får en inblick i det italienska samhället och den rika kulturen på plats i Italien.

Rom Fontana del Nettuno in Piazza Navona
Rom Fontana del Nettuno in Piazza Navona

Viktig information:

Romanska och klassiska institutionens utlandskurser (Italienska I i Italien) upphandlas under vårterminen 2023. Detta innebär att flera skolor konkurrerar för att få bli våra partnerskolor. Upphandlingsprocessen är beräknad att vara klar kring mitten av maj. Vi kommer först då att kunna meddela vilka utlandsskolor Romanska och klassiska institutionen kommer att samarbeta med från och med hösten 2023.

Kursen ger grundläggande kunskaper i talad och skriven italienska. Kursen ger även en orientering i Italiens kultur, litteratur, historia och samhälle. Du kommer att förbättra din italienska genom övningar i muntlig och skriftlig kommunikation. Språkfärdigheten utvecklas även genom läsning av varierade texter och grundläggande genomgångar av grammatik, fonetik och ordkunskap. En stor del av kursen ägnas åt att studera italienskt kultur- och samhällsliv ur olika aspekter samt åt att läsa, analysera och diskutera skönlitterära texter. Att studera i Italien innebär att språket är närvarande hela tiden vilket ger en unik möjlighet för att du ska förbättra språkkunskaperna.

Kursens innehåll motsvarar Italienska I, 30 hp. Avslutad kurs ger behörighet till Italienska II.