Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Italienska I i Italien

Kursen Italienska I i Italien, 30 hp ges i Rom, den eviga staden, av Internationella Skolorna och är förlagd till DILIT, en språkskola i centrala Rom. Kursen kommer att ges på vårterminen och ansökan öppnar 15 september.

Rom Fontana del Nettuno in Piazza Navona
Rom Fontana del Nettuno in Piazza Navona

Kursen ger grundläggande kunskaper i talad och skriven italienska. Kursen ger även en orientering i Italiens kultur, litteratur, historia och samhälle. Du kommer att förbättra din italienska genom övningar i muntlig och skriftlig kommunikation. Språkfärdigheten utvecklas även genom läsning av varierade texter och grundläggande genomgångar av grammatik, fonetik och ordkunskap. En stor del av kursen ägnas åt att studera italienskt kultur- och samhällsliv ur olika aspekter samt åt att läsa, analysera och diskutera skönlitterära texter. Att studera i Italien innebär att språket är närvarande hela tiden vilket ger en unik möjlighet för att du ska förbättra språkkunskaperna.

Kursens innehåll motsvarar Italienska I, 30 hp. Avslutad kurs ger behörighet till Italienska II.

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Mer information

  Lärplattform: Athena

  Skolan

  DILIT, DIvulgazione Lingua ITaliana, bedriver undervisning för utländska studenter sedan 1974. Skolan tillhör det välrenommerade nätverket International House. Skolan är ackrediterad av en mängd organisationer, bl.a. svenska CSN för  berättigande av studiemedel. Skolans verksamhet är mycket omfattande och ett stort antal studenter från hela världen studerar där samtidigt.

  http://www.dilit.it/

  Skolan i ligger i centrala Rom, på gångavstånd från tågstationen Roma Termini.

  Boende

  DILIT erbjuder bostäder med både singel- och dubbelrum. Utöver detta har de ett stort nätverk av hyresvärdar som de samarbetar med. På skolans hemsida kan ni läsa mer. Information om boende skickas till alla antagna redan efter urval 1. Du bör då så snart som möjligt kontakta skolan om du vill få hjälp med att hitta en bostad.

 • Kontakt

  Kontaktuppgifter för studentärenden

  För allmän information om våra utlandskurser, se: Utlandskurser