Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Italienska I i Italien

En kurs för för dig som vill göra ett komplett språkbad i italienska, samtidigt som du får en inblick i det italienska samhället och den rika kulturen på plats i Italien.

Rom Fontana del Nettuno in Piazza Navona
Rom Fontana del Nettuno in Piazza Navona

Kursen Italienska I i Italien ges varje vårtermin och är sedan starten förlagd till språkskolan Dilit i Rom, en av de äldsta språkskolorna i Världens Vackraste Stad. Den är centralt belägen och ligger ett stenkast från centralstationen, Stazione Termini. För mer information om skolan: www.dilit.it

Kursen ger grundläggande kunskaper i talad och skriven italienska. Kursen ger även en orientering i Italiens kultur, litteratur, historia och samhälle. Du kommer att förbättra din italienska genom övningar i muntlig och skriftlig kommunikation. Språkfärdigheten utvecklas även genom läsning av varierade texter och grundläggande genomgångar av grammatik, fonetik och ordkunskap. En stor del av kursen ägnas åt att studera italienskt kultur- och samhällsliv ur olika aspekter samt åt att läsa, analysera och diskutera skönlitterära texter. Att studera i Italien innebär att språket är närvarande hela tiden vilket ger en unik möjlighet för att du ska förbättra språkkunskaperna.

Kursens innehåll motsvarar Italienska I, 30 hp. Avslutad kurs ger behörighet till Italienska II.