Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Avancerad koreanska II

Kursen förbereder studenten för ett akademiskt arbete vid ett lärosäte eller vid myndigheter och företag. Den syftar till att förbättra studentens färdigheter i tal och skrift, särskilt avseende deltagande i seminarier och konferenser relaterade till Korea.

Kursen syftar också till att förbättra studentens förmåga att använda akademisk koreanska för sammanställande av forskningsresultat samt presentationer och diskussioner. Kursen tränar studenten att kommunicera i tal såväl som skrift för vetenskapligt arbete eller annan yrkesverksamhet genom att använda koreanskt källmaterial.

 • Kursupplägg

  Undervisning

  Undervisningen sker i form av föreläsningar och seminarier. Närvaro på all undervisning är obligatorisk.

  Undervisningen sker på engelska.

  Kursplanering och resurser

  Kursinformation och upplägg hittar du i läroplattformen Athena.

  Observera att endast registrerade studenter har tillgång till nedladdningsbara resurser som PDF dokument i läroplattformen Athena.

  Examination

  Kursen examineras genom 2-3 skriftliga inlämningsuppgifter, en muntlig presentation och diskussion av en akademisk publikation eller en fackpublikation under ett seminarium.

  Examinator

  Eunah Kim

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
 • Kontakt

  Har du frågor om utbildningarna i Koreas språk och kultur?

  Studievägledning:
  exp.asien@su.se

  Studierektor:
  Johan Fresk