Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Språk, kultur och tänkande

Är det språket som påverkar kulturen eller kulturen som påverkar språket? Och kan man tänka utan språk? Det är några av de frågor som behandlas på denna kvällskurs i lingvistik.

Språk kultur tänlande
Foto: Jens Olof Lasthein

Språket är ett grundläggande mänskligt fenomen och spelar en viktig roll inom de flesta mänskliga verksamheter. Denna tvärvetenskapliga kurs ger en översikt över några av det mänskliga språkets mångfacetterade kopplingar till kultur och tänkande. Kan man säga allt på alla språk?  På vilka sätt är minnessystemen i hjärnan kopplade till språket? Hur kan man få datorer att förstå och producera språk? Det är ytterligare några frågor som vi undersöker på kursen. 

Här får du lära dig att definiera, använda och diskutera viktiga begrepp som används i forskningen kring skärningspunkten mellan språk, kultur och tänkande.

 • Kursupplägg

  Undervisning

  Undervisningen sker i form av föreläsningar. 

  Examination

  Vid kurstillfällen som sker på campus examineras kursen genom en salstentamen. Vid kurstillfällen som ges på distans examineras kursen genom en hemtentamen.

  Examinator

  Andrew Cooper
   

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kurslitteratur

  Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.

 • Kursrapporter

 • Kontakt

  Välkommen att kontakta oss på studentexpeditionen. Fler kontaktuppgifter hittar du på våra utbildningssidor:

  Kontaktuppgifter för studentärenden

   

  Studentexpedition