Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Praktik i nutrition

Syftet med praktiken är att du under handledning får delta i den dagliga verksamheten på ett företag, myndighet eller annan arbetsplats med anknytning till nutrition och få tillämpa dina egna nutritionskunskaper. Praktikplatsen och handledaren måste godkännas innan praktiken kan påbörjas, en plan måste upprättas och du måste delta i en särskild introduktion.

För dig som är antagen HT2024

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Personer sitter runt ett bord och samarbetar.

Praktik i nutrition är en kurs på avancerad nivå som ges vid SU och kan omfatta 7,5 hp eller 15 hp. Syftet är att du skall få möjlighet att tillämpa de kunskaper och färdigheter som du har fått under din tidigare utbildning och även reflektera över dina kompetensers styrkor och utvecklingsområden. Syftet är också att du ska få praktisk arbetslivserfarenhet som kan ge dig möjligheter att knyta kontakter för framtida karriärvägar.

OBS! Vi har ingen förmedling av praktikplatser, utan du behöver själv leta reda på en arbetsplats och en handledare. Du bör därför i god tid söka upp en plats och planera din praktik.

Ansökan

Du ansöker till kursen som vanligt via Antagning.se senast den 15 april för att utföra praktiken under höstterminen och senast den 15 oktober för att utföra praktiken under vårterminen. Praktiken kan ske när som helst under terminstiden. När du har sökt till kursen, blir du placerad som reserv och du blir sedan antagen till kursen när en plan för praktiken är godkänd. Du behöver alltså inte redan ha hittat en praktikplats när du söker kursen.

  • Kursupplägg

    Under praktikperioden arbetar du i samma utsträckning och på samma tider som övriga arbetstagare på arbetsplatsen. Vilka arbetsuppgifter du har skall framgå av arbetsplanen. Om det blir aktuellt med avvikelser från arbetsplanen måste dessa meddelas till och godkännas av ansvarig lärare.

    Undervisning

    Undervisningen består av en obligatorisk introduktion, praktik på en arbetsplats med anknytning till nutrition samt en avslutande redovisning. Innan praktiken påbörjas ska praktiken beskrivas i en arbetsplan som måste godkännas.

    Information till praktikstudenter (261 Kb)

    Examination

    Praktiken skall redovisas skriftligt och muntligt.

    • Den skriftliga redovisningen sker i form av en dagbok som också innehåller en kompletterande sammanfattning.
    • Den muntliga redovisningen sker i form av ett seminarium på Institutionen för biovetenskaper och näringslära.
  • Kontakt

    Magdalena Rosell
    Tel: 08-524 811 44
    magdalena.rosell@ki.se