Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Masterprogram i sociologi

Vårt masterprogram i sociologi ger dig en god förmåga att analysera samhällsrelaterade frågor med hjälp av sociologisk teori och metod. Vill du läsa detta program höstterminen 2022 behöver du söka senast 17 januari 2022. Ansökningsperioden är 18 oktober 2021 -17 januari 2022.

Sociologi är det självklara ämnet för dig som är samhällsintresserad. Här får du lära dig om hur mänskliga samhällen fungerar, utvecklas och organiseras. Sociologi vid Stockholms universitet hamnar i år på plats 1 i Sverige och plats 38 i världen i den prestigefyllda Shanghai-rankningen, som listar världens bästa universitet.

Programmet leder fram till en masterexamen inom huvudområdet sociologi.  Programmets övergripande mål är att ge en hög förmåga att självständigt analysera olika typer av samhällsrelaterade frågeställningar med hjälp av sociologisk teori och metod. Sociologer efterfrågas generellt i samhällsrelaterade verksamhetsområden där systematisk insamling, bearbetning och analys av information är nödvändig.

Lärare på programmet är i hög grad aktiva i internationella forskarsammanhang i flera av Stockholms universitets ledande forskningsområden.

Undervisningsspråket är engelska. Programmet startar en gång om året, på höstterminen.