Studera utomlands

Svenskt pass Foto: Michael Erhardsson/MostPhotos

Studera utomlands

Att studera en eller två terminer utomlands är en fantastisk möjlighet för dig att prova på en ny akademisk miljö och öka din förståelse för andra länders kultur, språk och samhälle.

Logotyp Nordliks

Studera i Norden och Baltikum via Nordliks (Nordplus). Sök senast 15/3 eller 15/9

Det finns möjlighet att byta en termins studier i Stockholm mot en termin vid ett annat nordiskt eller baltiskt universitet. Som student vid Institutionen för svenska och flerspråkighet har du mycket goda möjligheter att kunna åka på utbyte inom NORDLIKS, som är Nordiska ministerrådets program för lärare och studerande vid nordiska universitet och högskolor.

Nordkurs flaggor

Nordkurs sommarkurser i Norden. Sök senast 1/3

Vill du ha mer nordiska språk och nordisk litteratur i din utbildning? Då kan du åka till Danmark, Finland, Färöarna, Grönland, Island eller Norge på Nordkurs sommarkurs. Det är fantastisk möjlighet att få se våra grannländer på nära håll och samtidigt lära sig mer om Nordens språk och kulturer.

EU-flagga

Studera i Europa: Erasmus+. Sök senast 15/3

Byt ut en termins studier i Stockholm mot en termin vid ett annat nordiskt universitet eller res till ett EU-land under en eller två terminer. Som student vid Institutionen för svenska och flerspråkighet har du mycket goda möjligheter att kunna åka på utbyte inom Nordplus eller Erasmus+.

Kvinnlig student på ett berg. Foto: Tyler Nix

Minor Field Studies – fältstudier utomlands

Vill du skriva din uppsats eller göra ditt examensarbete utomlands? En väg dit är att ansöka om ett Sida-finansierat Minor Field Studies-stipendium och genomföra en mindre fältstudie under åtta veckor i ett låg- eller medelinkomstland som underlag till din kandidat- eller masteruppsats.

Lydia Lundgren. Foto: privat

Lydia Lundgren

Utbyteskoordinator

E-post: exchange.svefler@su.se

Telefonnummer och telefontider
Rum och besökstider
:
Utbyteskoordinator

Svefler och SU i sociala medierSvefler på Facebook Universitetet på Instagram Universitetet på Linkedin Universitetet på Twitter Svefler på YouTube