Stockholms universitet logo, länk till startsida

Vilka är fördelarna med att läsa Förskollärarprogrammet vid Stockholms universitet?

Har du gått i tankarna på att studera till förskollärare men har frågor om utbildningen? Då har du hittat helt rätt! Mitt namn är Julia och jag läser min fjärde termin på Förskollärarprogrammet. Jag finns här för att erbjuda en students perspektiv på dina funderingar. Tveka in på att höra av dig om du har några frågor om utbildningen, jag hoppas att vi hörs!

Sök kurser och program


Frågor och svar:

 

Fråga: Hej! Tack för en mysig och informativ video. Du nämnde att du hade mycket tid till fritidsintressen. Hur mycket tid bör man räkna med att spendera på campus?
Och hur ser det ut på VFU? Är det heldagar på en förskola eller kortare pass? /Elin

Svar: Hej Elin! Tack så mycket för din fråga. Utbildningen är på helfart och det innebär att man som student ska räkna med att studera på heltid. All den tiden är dock inte på campus utan en stor del av tiden är avsatt för studier på egen hand. Och charmen med universitetet är att ingen vecka är den andra lik. Vilket innebär att vissa veckor har mer studier på egen hand och andra är mestadels på campus. 

VFU-perioderna är även dem på heltid och som student spenderar man heldagar på sin VFU-förskola. 

Trots att studierna är på heltid finns det tid för att göra annat på fritiden. Jag upplever att det är mycket tack vare att kurserna har tydliga upplägg och planeringar för studierna. Följer man dem kan man med ro göra annat på fritiden och få en chans att ladda upp batterierna. 

Jag hoppas att du fick svar på din fråga och att vi kanske ses på campus inom en snar framtid! 

Med bästa hälsningar
Julia Brente 

____________________________________________________________________

Fråga: Hej, mitt namn är Sawda och jag älskar att jobba med barnen och vara med när de utvecklas men jag har social ångest och undrar om ni har mycket redovisningar och grubbarbeten på Förskollärarprogrammet.

Svar: Hej Sawda! Tack för din fråga och vad roligt att höra att du brinner för att arbeta med barn! På Förskollärarprogrammet arbetar vi relativt ofta i grupp och jag skulle säga att det är minst ett eller två grupparbeten per kurs. Oftast har vi även redovisning i samband med grupparbeten, vilket innebär att vi redovisar i grupp. 

Jag har upplevt att alla professorer och studenter är otroligt stöttande i sådana situationer. Professorerna har stor förståelse för att vissa moment under skolgången kan vara väldigt utmanade och stöttar/försöker komma på så bra lösningar som möjligt för alla elever. 

Jag hoppas att du fick svar på din fråga. Stort lycka till! 
Bästa hälsningar, Julia 

____________________________________________________________________

På denna sida