Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Genusvetenskaplig praktikkurs

Kursen utgörs av en handledd praktik vid någon genusvetenskapligt relevant del av yrkessektorn. Kursen syftar till att ge studenten perspektiv på och fördjupad förståelse av arbetsmarknad utifrån ett genusperspektiv.

På praktikplatsen får studenten tillämpa praktiska och analytiska färdigheter som introducerats tidigare under utbildningen. I praktikrapporten tränas studentens förmåga att reflektera över sambandet mellan den kompetens hen forvärvat under utbildningen och praktikområdets teoretiska och praktiska arbetsuppgifter och problem.

 • Kursupplägg

  Kursen består av en delkurs, Praktikrapport, på 15 hp.

  Undervisning

  Praktiken är en undervisningsplats. Under praktikperioden ingår studenten i arbetsplatsens organisation och genomför relevanta uppgifter. Undervisning sker i form av handledning på praktikplatsen genom att studenten och handledaren för löpande samtal med varandra minst 1 timme i veckan om studentens arbete.

  Examination

  Kursen examineras genom en skriftlig praktikrapport.

  Examinator

  Förteckning över examinatorer vid ERG

 • Schema

  Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
 • Kursrapporter

 • Möt oss

  Möt våra studenter

  Hur är det att studera på ERG? Läs mer här:

  Studera hos oss

 • Kontakt