Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Miljökommunikation

Vill du förstå hur medier och kommunikationsprocesser är med och formar vår kunskap om klimat och miljörelaterade problem? Kurs på engelska om miljökommunikation!

För dig som är antagen VT2025

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

Välkommen till oss! Så här går din registrering till våra utbildningar till:

Tidsplan för terminsstarten VT2025

7 januari: Välkomstmail börjar skickas ut från oss till antagna - till epostadressen i antagning.se

7-15 januari: Webbregistrering för alla utbildningar (om inte annat angetts i välkomstmailet)

8 januari deadline för inlämning av blankett för kurser i Kvalificerad yrkespraktik

20 januari vårterminen börjar

WEBBREGISTRERINGSPERIOD

För kurser som börjar Period 1 (när vårterminen börjar) är webbregistreringen öppen:
•    7/1 – 15/1
För kurser som börjar Period 2 (andra halvan av vårterminen) är webbregistreringen öppen:
•    7/1 – 13/3

Reserver

Från vecka 3, 2024: reserver kan antas.

 

HUR DU REGISTRERAR DIG

Här hittar du information om hur registreringen går till

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Foto: Anastasiya Modestova / Most Photos
Foto: Anastasiya Modestova / Most Photos

Kursen är tvärvetenskaplig och integrerar olika perspektiv på klimat och miljö. Den kombinerar frågor om planetär förändring med de roller som medier och kommunikationsprocesser har i kunskapsproduktionen om dessa.

Kursen behandlar frågeställningar om hur olika medier, såsom nyhetsmedier, film och sociala medier konstruerar kunskap och information om klimat och miljörelaterade problem.

  • Kursupplägg

    Undervisningen består av föreläsningar och studentaktiva seminarier. Seminarierna innefattar såväl individuella och gruppövningar.

    Undervisning

    Undervisningsspråk är engelska. För mer detaljerad information hänvisas till kursbeskrivningen. 

     

    Examination

    Kursen examineras genom löpande inlämningar samt genom en avslutande hemtentamen. För mer detaljerad information, se kursbeskrivningen. Principerna för sammanvägning av de enskilda examinationsuppgifterna framgår av betygskriterierna. Examinationen sker på engelska. För mer detaljerad information hänvisas till kursbeskrivningen.

    Förväntade studieresultat

    För godkänt resultat på kursen ska studenten: - uppvisa grundläggande kunskap kring de frågeställningar och paradigm som är centrala i teorier om miljökommunikation. - utifrån tvärvetenskapliga perspektiv tillskansat sig grundläggande förståelse för relationen mellan kommunikation, medier och klimatfrågan. - uppvisa en förmåga att kritiskt och självständigt jämföra olika forskningsperspektiv och tillämpa dessa på miljö- och klimatrelaterade problem.

    Betygssättning

    Betygssättning sker enligt en målrelaterad sjugradig betygsskala: A = Utmärkt B = Mycket bra C = Bra D = Tillfredsställande E = Tillräckligt Fx = Underkänd, något mer arbete krävs F = Underkänd, mycket mer arbete krävs. c) De skriftliga målrelaterade betygskriterierna meddelas studenterna vid kursstart. Meddelade målrelaterade betygskriterier är bindande. d) För att få godkänt slutbetyg på kursen krävs lägst betyget E på samtliga examinationsuppgifter, fullgjorda obligatoriska uppgifter samt fullgjord närvaro om 100%. Om särskilda skäl föreligger kan examinator efter samråd med ansvarig lärare medge den studerande befrielse från skyldigheten att delta i viss obligatorisk undervisning. Studenten kan då åläggas en kompensationsuppgift. Examensuppgifter som inte lämnas in i tid bedöms ej. e) För varje kurstillfälle ska i normalfallet minst tre examinationstillfällen erbjudas inom ett år. Det läsår som kurstillfälle saknas erbjuds minst ett examinationstillfälle. Studerande som fått betyget Fx eller F på prov två gånger i rad av en och samma examinator har rätt att få annan examinator utsedd vid nästkommande prov, om inte särskilda skäl talar emot det. Framställan om detta ska göras till institutionsstyrelsen. Studerande som fått lägst betyget E får inte genomgå förnyad examination för högre betyg. f) Möjlighet till komplettering av betyget Fx upp till godkänt betyg ges inte på denna kurs.

  • Schema

    Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen.
  • Kurslitteratur

    Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
  • Kontakt

    Studentexpedition för medie- och kommunikationsvetenskap
    Studievägledare Institutionen för mediestudier