Stockholms universitet

Varför naturvetenskap vid Stockholms universitet

Varför ska du läsa naturvetenskap vid Stockholms universitet? Förutom närheten till storstaden och utbildning i världsklass finns här ett rikt studentliv och du har goda möjligheter att läsa delar av utbildningen utomlands.

Om du vill läsa naturvetenskap så gör det vid Stockholms universitet. Vi är Sveriges största naturvetenskapliga fakultet med över 3000 inskrivna studenter på heltid och ytterligare 700 på forskarnivå. Vi har 15 institutioner, fyra centra och fyra fältstationer från Tarfala uppe i norra Lappland till Navarino Environmental Observatory nere i Grekland.

Naturvetenskapliga kandidatprogram

Kurser inom naturvetenskap

Behörighetskrav

Vill du veta vilken behörighet som krävs? Eller tidigare års antagningspoäng? Se under respektive program eller kurs. 

 
  • Alla lärare är forskare. Som student kommer du att märka den starka kopplingen mellan undervisning och forskning och få tillgång till de senaste forskningsrönen direkt i undervisningen.  
  • Labbar och fältkurser. De flesta av våra kurser varvar teori med praktiska övningar i form av laborationer och fältarbeten. 
  • Utbyten och samarbetsavtal med andra universitet. Som student har du goda möjligheter att läsa delar av din utbildning vid andra lärosäten och utomlands.
  • Rikt studentliv. Huvudstaden har mycket att erbjuda och studentkårerna erbjuder många aktiviteter. 
  • Universitet ligger i Kungliga nationalstadsparken, endast 10 minuter från city. Universitetsområdet bjuder på kultur, vacker arkitektur och böjande parklandskap. 

Ett tips till dig som ska välja utbildning är att välja ett ämne som du är intresserad av. Om du väljer ett kandidatprogram kan du senare fortsätta att läsa ett masterprogram som ger dig den bredd eller spetskompetens som skiljer ut dig från mängden. Oavsett vilket får du en utbildning som är unik och konkurrenskraftig på abetsmarknaden och i forskarvärlden.

 

Studentliv

Naturvetenskapliga föreningen samlad
Naturvetenskapliga föreningen

Som student vid Stockholms universitet har du som vill många möjligheter att leva ett rikt studentliv. Utforska vilka evenemang, aktiviteter och föreningar som står till buds: 

Engagera dig i studentlivet

Naturvetenskapliga Föreningen (NF) är en fakultetsförening för studenter på Naturvetenskapliga fakulteten vid Stockholms universitet. Föreningens syfte är att ”verka för gott kamratskap och för medlemmarnas gemensamma intressen”. I praktiken innebär det att NF anordnar alla möjliga typer av aktiviteter, bland annat föreläsningar, spex, pubar och fester.

Facebook: Naturvetenskapliga Föreningen (@NF.stockholm)
Instagram: @nf.su

Läs mer på nf.su.se

Insparquen är till för att få dig och andra nya studenter att lära känna varandra bättre och att hitta på campus. Under några veckor på höstterminen tar NF:s insparquesstab och många andra studenter hand om dig och ser till att det blir en trevlig första tid på studierna hos oss.

Läs mer på nf.su.se

 

Är du intresserad av ...

Biologi? Medicin och hälsa?
Fysik och matematik? Klimat, hav och miljö?
Geovetenskap? Teknik, AI och Big Data?
Kemi? Lärarutbildning?

 

Saknar du behörighet? Skaffa den med Naturvetenskapligt basår!

På denna sida