Institutionen för ekologi, miljö och botanik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för ekologi, miljö och botanik
Ephedra

Växt pollineras i månsken

En hittills okänd koppling mellan pollineringen av en växt och fullmånen har nyligen upptäckts. Forskare vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik presenterar forskningsresultaten i den internationella tidskriften Biology Letters.

Student paper of the week #4

Veckans doktorandpublikation #4

Sjögräsängar och korallrev i västra Indiska oceanen förstörs och en anledning bakom tycks vara överbetning på grund av ett ökat antal sjöborrar. Varför är det så många sjöborrar? Kan en förklaring vara överfiske av deras rovdjur såsom tryckarfiskar, snappers och läppfiskar? Sigi Wallner-Hahn har undersökt om det är något som skulle kunna göras…

Satellite image

Algblomningen i Östersjön kommer allt tidigare

Sommaralgblomningen i Östersjön kommer i genomsnitt nära tre veckor tidigare i dag än för 35 år sedan visar en studie som publiceras i Biogeosciences. Tidsförskjutningen har ansetts vara en trolig framtida effekt av klimatförändringen, men tycks nu alltså redan vara här.

Plantago lanceolata

Många kopplingar inte alltid dåligt för hälsan

Ayco Tack är en av författarna av en artikel som nyligen publicerats i tidskriften Science. Artikeln beskriver en omfattande studie av över 4000 växtpopulationer som infekteras av en patogen svamp. Det oväntade resultatet motsäger vad klassiska ekologiska teorier förutspår.

Sök bland våra exjobb

Masterarbete

Student-/medarbetarportal:

Mitt universitet

Interninformation