Hur intygar man pedagogiska meriter?
Workshop
Datum: onsdag 9 oktober 2024
Tid: 09.00 – 12.00
Plats: Institutionen för pedagogik och didaktik. Plan 5. Rum 2527
Får du förfrågningar om att intyga kollegors pedagogiska meriter? Känner du dig osäker på hur det kan göras på ett ärligt sätt? I workshoppen hjälps vi åt att identifiera vad det är som räknas till pedagogiska meriter – kvantitativt och kvalitativt – och hur du enklast går till väga för att sammanställa och skriva fram dessa.
Välkommen till en kompetensutvecklande workshop med Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL).
Vem är workshoppen för?
Du är chef med personalansvar, till exempel prefekt eller studierektor vid Stockholms universitet.
Om workshoppen
Som chef med personalansvar blir man emellanåt ombedd att intyga arbetskollegors pedagogiska meriter. Medan de vetenskapliga meriterna så att säga ”intygar sig själv” i form av kollegialt granskade och publicerade arbeten, erhållna forskningsmedel och liknande, är de pedagogiska meriterna mer utmanande att intyga.
Under workshoppen arbetar vi utifrån tre olika perspektiv.
- Först utifrån den som behöver få sina meriter intygade; Vad vill man ha intyg på när man ska söka tjänst eller befordran? Hur vill man att det ska intygas? Vem vill man ha intyg ifrån?
- Därefter byter vi perspektiv till den som ska ta del av intygen; Vad vill man veta om man ska anställa? Om man ska bedöma docentmeritering? Hur vill man bli övertygad?
- Till sist tar vi ditt perspektiv, som ska intyga; Vad kan du intyga? Hur kan du intyga din kollegas pedagogiska skicklighet?
Vi som leder workshoppen bidrar med erfarenheter från att ha tagit del av intyg i samband med bedömning av pedagogisk skicklighet – goda och dåliga exempel. Hur påverkar intyget min bedömning av en sökandes pedagogiska skicklighet?
Workshoppledare är Eva Edman Stålbrandt lektor i didaktik vid Institutionen för pedagogik och didaktik och Lotta Jons, universitetspedagogisk utvecklare, Institutionen för ämnesdidaktik. Workshoppen ges på svenska.
Anmälan
Deltagande är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat varför vi tillämpar först till kvarn.
Arrangör är Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL) som har i uppdrag att verka för och stödja utveckling av undervisning vid universitetet.
Senast uppdaterad: 26 augusti 2024
Sidansvarig: Centrum för universitetslärarutbildning