Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Affärsmodellen

För dig som är antagen VT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Flertalet kända och ledande företag såsom McDonalds, Microsoft, Xerox, GE, Amazon, H & M, Dell, eBay, Lego, Federal Express med flera har mycket av sin framgång och tillväxt att tacka innovativ affärsmodellering. Trots det är lärande om företags tillväxt idag primärt fokuserad på teknisk innovation, produkt och/eller tjänsteinnovation samt processinnovation. Innovation av affärsmodeller är dock eftersatt som förklaringsmodell för företags tillväxt. Denna kurs har ett praktiskt tillvägagångssätt för att förstå och skapa affärsmodeller. Genom att bryta ner befintliga affärsmodeller i grundläggande beståndsdelar, analysera nuvarande eller syntetisera nya modeller, syftar denna kurs till att placera innovation av affärsmodeller i centrum av entreprenöriellt värdeskapande.

Inom kort kommer mer information om utbildningen att finnas på den här sidan. Fram till dess finns informationen på ansvarig institutions egen webbplats.