Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Franska, förberedande kurs I

Stockholms universitet erbjuder den här kursen i franska för nybörjare. Kursen ges på distans och du lär dig franska med fokus på muntlig och skriftlig språkfärdighet och du går genom grundläggande fransk grammatik. De språkliga momenten varvas med inslag om fransk kultur och franskt samhällsliv.

Information till antagna sommaren 2022

Franska, förberedande kurs I är en ren nybörjarkurs och riktar sig främst till dig som saknar förkunskaper i språket. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i franska. Kursen ges på distans, det vill säga att lektionerna och examinationen sker online med hjälp av en videokonferenstjänst. Du förväntas närvara aktivt på dessa lektioner. Undervisningen sker på både franska och svenska.
 
Vi ger kursen varje termin på halvfart kvällstid både höst- och vårterminer. Varje år ger vi även Franska, förberedande I som sommarkurs på helfart dagtid. Du kan se vilka alternativ som är öppna på antagning.se.
 
Kursen Franska, förberedande kurs I ger dig, tillsammans med kursen Franska, förberedande 2, behörighet till kursen Franska I, om du planerar att fortsätta dina studier i franska.
 
Varmt välkommen att söka till kursen!