Ny student

Har du fått en studieplats på någon av våra kurser? På den här sidan har vi samlat viktig information som du behöver veta inför studiestarten.

Information för nya studenter på Stockholms universitets centrala webbsida

Studenter på campus. Foto: Niklas Björling/Stockholms universitet.
Foto: Niklas Björling/Stockholms universitet.

 

 

Välkomstbrev

Alla antagna studenter får ett välkomstbrev från institutionen med information om kursstart. Mejlet skickas till den e-postadress du har angett på antagning.se. Kontrollera att du har en aktuell e-postadress angiven även i student.ladok.se så att du inte missar viktig info från institutionen!

 

Registrering, upprop och grupplacering

Registrering på kurs och i vissa fall grupplacering är obligatorisk varje termin om du vill delta i undervisning eller få handledning. Du registrerar dig antingen i Ladok, på institutionens studentexpedition eller i samband med undervisningen. I välkomstbrevet ser du vad gäller för just din kurs!

Ladok för studenter

 

Schema, kurslitteratur och annan kursinformation

Du hittar aktuellt schema, kurslitteraturlistor och annan viktig kursinformation i kurskatalogen under respektive ämne.

Baltiska språk
Finska
Nederländska
Polska ; Polen
Ryska ; Ryssland
Slaviska språk ; Slaviska länder
Tjeckiska ; Tjeckien
Tyska

 

Universitetskonto, e-post, Athena

Universitetskontot är ingången till IT-tjänsterna vid Stockholms universitet för dig som är student. Du får tillgång till e-post, trådlöst nät, datorsalar, fillagring med mera. Universitetskontot behövs för inloggning till Athena, Ladok och Zoom.

Aktivera ditt universitetskonto

När du aktiverar ditt universitetskonto ska du ange en e-postadress. Adressen kopplas till din student-mejladress (ditt universitetskontos användarnamn följt av @student.su.se). Du kan kolla och uppdatera din adress via Kontohantering. För att vara säker på att du inte missar viktigt info ska du även kontrollera att du har rätt mejladress i student.ladok.se; den uppdateras inte automatiskt och det är bara du själv som kan ändra där! 

Athena är universitets lärplattform. Där hittar du information om din kurs, kan kontakta dina kurskompisar och lämna in uppgifter. Efter att du har registrerat dig får du tillgång till kursens Athena-sida (gäller kurser som använder Athena, se välkomstbrev för mer information). Du loggar in med ditt universitetskonto.

Logga in i Athena

 

Studera med funktionsnedsättning

Stockholms universitet erbjuder olika pedagogiska stödformer för personer med varaktiga funktionsnedsättningar. Stödet som erbjuds beror på din situation och är till för att underlätta dina studier. Målet är att alla studenter ska ha en möjlighet att studera på lika villkor.

Tänk på att din ansökan om stöd bör göras i god tid, så att du redan vid kursstart kan informera din institution om ditt behov av stöd.

Studera med funktionsnedsättning

 

Hitta hit

Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska har sina lokaler på plan 4 och 5 i hus E, Södra huset, campus Frescati. Adressen är Universitetsvägen 10 E, 114 18 Stockholm.

Undervisningen på våra kurser är oftast i allmänna undervisningslokaler i Södra huset eller i våra egna seminarierum. Lokalerna betecknas med en kod som består av en bokstav och tre eller fyra siffror. Bokstaven anger huset (Södra huset A-F) och den första siffran våningsplanet.

Hitta rätt – campus och byggnader vid Stockholms universitet

 

Kontakt

studentexpeditionen kan du bland annat köpa kompendier, hämta skrivningar och få underskrift på intyg. Hit ska du även vända dig om du har frågor om antagning eller registrering.

Kontakta studievägledaren i ditt ämne om du har frågor eller funderingar om dina studier eller kursval.

Studentexpedition, baltiska språk
Studentexpedition, finska
Studentexpedition, nederländska
Studentexpedition, slaviska språk
Studentexpedition, tyska
Studievägledare, baltiska språk
Studievägledare, finska
Studievägledare, nederländska
Studievägledare, slaviska språk
Studievägledare, tyska
På denna sida