Moss- och lavfloristik med inventeringsmetodik
Kursen behandlar den mellansvenska moss- och lavfloran.
Studenterna tränas i att utan hjälpmedel identifiera de vanligaste arterna samt att med hjälp av bestämningslitteratur identifiera övriga moss- och lavarter i den svenska floran.
För dig som är antagen HT2024
Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.
På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.
Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats.
Mer information på antagning.se
Checklista för antagna studenter
-
Aktivera ditt SU-konto
Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.
-
Registrera dig på din institution
Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.
-
Ta del av institutionens information
På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.
Notera
Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.
Information från institutionen - kurser
Välkommen till höstterminen 2024 på BIG! Öppna här, läs och hör av dig om du har frågor.
Det är ditt ansvar att se till att du är registrerad på rätt kurs. Om du inte registrerar dig så kan din plats gå till en reserv. Men det är viktigt att du bara registrerar dig på kurser du verkligen planerar att gå, annars tar du plats för någon annan.
Registreringsperioder hösten 2024
OBS! För att vi ska kunna ge alla studenter effektiv hjälp bör du innan registrering noga läsa informationen för antagna studenter på vår webb.
- Registrering för samtliga kurser öppnar 5e augusti och stänger söndagen drygt en vecka innan kursstart, utom kurser med som börjar vid terminsstart. Dessa stänger redan 21a augusti.
- Praktik, forskningspraktik och examensarbeten på avancerad nivå är öppna för registrering hela terminen (se mer i informationen till antagna i länken ovan).
Om du har problem att registrera dig ska du kontakta vår studentexpedition senast sista registreringsdag. Annars förlorar du platsen på kursen.
Reservplats
Om du har fått en reservplats kan du komma in på din önskade utbildning om någon tackar nej till sin plats. Du måste i så fall bekräfta att du vill ha platsen genom att delta på reservuppropet för respektive kurs. Undantaget är praktik, forskningspraktik och examensarbete på avancerad nivå, där det krävs en godkänd arbetsplan för att bli antagen, för mer information se länken nedan.
Mer information om dina studier hos oss
På vår webbplats hittar du mer information kring dina studier hos oss.
Välkomstaktiviteter
Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.
Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.
Hitta hit
Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.
Läs mer
Studenterna tränas i att utan hjälpmedel identifiera de vanligaste arterna samt att med hjälp av bestämningslitteratur identifiera övriga moss- och lavarter i den svenska floran.
-
Kursupplägg
Undervisning
Undervisningen består av föreläsningar, exkursioner, gruppundervisning, bestämningsövningar, muntliga och/eller skriftliga gruppuppgifter med redovisningar. Deltagande i gruppundervisning, bestämningsövningar, muntliga redovisningar samt exkursioner och därmed integrerad gruppundervisning är obligatoriskt.
Förväntade studieresultat
Du hittar de förväntade studieresultaten i kursplanen, se länk till höger på sidan.
Examination
Kunskapskontroll sker genom skriftliga och/eller muntliga prov.
Examinator
Irene Bisang
E-post: Irene.Bisang@nrm.se -
Schema
Schema finns tillgängligt senast en månad före kursstart. Vi rekommenderar inte utskrift av scheman då vissa ändringar kan ske. Vid kursstart meddelar utbildningsansvarig institution var du hittar ditt schema under utbildningen. -
Kurslitteratur
Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.
Hallingbäck, T. Mossor – en fältguide. Naturcentrum AB 2016. ISBN 9789185221301.
Moberg, R. & Holmåsen, I. Lavar – en fältguide. Naturcentrum AB 2016. ISBN 9789185221318. OBS! Denna bok är slut på förlag och kan vara svår att få tag på, vi rekommenderar därför att du letar efter begagnade böcker, personer du kan låna av etc. Och att du börjar leta efter boken snarast du vet att du ska gå kursen.
Medtag handlupp 15x förstoring.
Bestämningsnyckel till alla busk- och bladlavssläkten kommer att delas ut.
-
Kursrapporter
-
Kontakt