Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Latinamerika i en global värld

För dig som är antagen VT2021

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen

Information om upprop, registrering, lärplattform m.m. hittar du på den här sidan inom kort.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Kursen syftar till att ge en ökad förståelse för Latinamerika och dess historia, politik, ekonomi och kultur utifrån ett globalt perspektiv. Med det menas en förståelse av hur förbindelser med andra delar av världen har påverkat Latinamerika, men också hur regionen har påverkat andra delar av världen. Kursen följer ett historiskt perspektiv, med fokus på analyser av transnationella förbindelser och skapande av internationella system alltsedan kolonialtiden. Den tar hänsyn både till uppkomst samt förändring av globala relationer, och hur detta har påverkat lokala förutsättningar i Latinamerika. Genom kursen ska studenterna få en uppfattning om kontinuitet och förändring, samt hur varor och handel har påverkat samhällen, statsuppbyggnad och kulturer. Kopplingar mellan det förflutna och modern tid, liksom relationer mellan det lokala och det internationella är centrala dimensioner inom kursen.