Ny student

Välkommen som ny student hos oss! Här finner du viktig information för att komma igång med dina studier.

 

För att behålla din plats på den utbildning du blivit antagen till måste du registrera dig. Webbregistrering görs via student.ladok.se.

Innan du registrerar dig på en kurs eller ett program måste du ha ett aktiverat studentkonto. Följ anvisningarna Aktivera ditt universitetskonto.

Om du inte kan registrera dig –kontakta expedition.romklass@su.se snarast möjligt, men senast sista möjliga registreringsdag. Annars riskerar du att förlora din plats.

 

Om du har blivit antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig. Du måste kunna visa att du uppfyller behörighetskravet för att kunna bli registrerad på kursen.

Kontakta expedition.romklass@su.se snarast möjligt om du är antagen med villkor, men senast sista möjliga registreringsdag. Annars riskerar du att förlora din plats.

 

Om du blir aktuell för en plats på kursen kommer vi att kontakta dig som är reserv via e-post på den adress du har angett hos Antagning.se. Kontrollera din e-post och skräppostfilter dagligen då det överlag är 24 timmars svarstid för reserver.

 

Romanska och klassiska institutionen använder lärplattformen Athena. För att få tillgång till din utbildningssajt i Athena behöver du vara registrerad på kursen och ha ett aktivt universitetskonto. Om du vill få information skickad till dig via Athena behöver du även ändra inställningarna och godkänna att programmet får skicka e-post till dig.

Om du läser en kurs på distans behöver du installera e-mötestjänsten Zoom. När du har aktiverat ditt universitetskonto får du tillgång till Zoom via Stockholms universitet. Länk till digitala verktyg och tjänster vid Stockholms universitet

 

Schema och kurslitteraturlista finns på kursens hemsida som du hittar under våra utbildningar (sök på kursens namn).

Skriv aldrig ut eller spara ditt schema som en fil då sena ändringar förekommer. Prenumerera istället på schemat eller spara det som ett bokmärke i din webbläsare.

 

Du som har en varaktig funktionsnedsättning har rätt till stöd under dina studier. Läs mer här Studera med funktionsnedsättning

Observera att om du har fått ett intyg om rekommendationer om särskilt pedagogiskt stöd från SU ska intyget skickas/skannas till studievägledaren för ditt ämne snarast möjligt.

 

En del av våra kurser har gruppindelning. Det innebär att du som student själv måste välja vilken grupp du vill tillhöra under terminen. Mer information om gruppval hittar du på kursens Athena-sida.

 

Webbaserad undervisning innebär att all undervisning sker med hjälp av digitala verktyg tex dator, surfplatta eller telefon. Detta betyder att man aldrig träffas i universitetets lokaler. Det är viktigt att du befinner dig i en lugn och tyst miljö när undervisningen pågår.

För att kunna delta i den webbaserade undervisningen behöver du en dator och en säker uppkoppling. Ibland räcker det med en surfplatta eller en telefon. Du behöver också en mikrofon och en kamera. De flesta datorer har inbyggd kamera och mikrofon, men ibland kan det vara nödvändigt att använda sig av externa varianter. Det kan också vara praktiskt med t.ex. ett headset. Kontrollera att dina verktyg fungerar innan kursstart. På universitetet använder vi oss av lärplattformen Athena och av e-mötestjänsten Zoom. Det är bra att informera sig om dessa verktyg innan kursen börjar. Mer information hittar du på länkarna nedan.

Digitala verktyg och tjänster

Kom igång med e-mötestjänsten Zoom

Det är även viktigt att ta del av den guide som är riktad till studenter som ska börja använda Athena. Du får tillgång till Athena efter registrering på kursen. 

Har du behov av teknisk support för Zoom (inloggning, problem med Zoom-klienten) är du välkommen att kontakta Helpdesk.

IT-support - Serviceportalen och Helpdesk

 

Om du har glömt ditt lösenord, eller av någon annan anledning inte kan logga in på ditt universitetskonto, kan du återställa ditt lösenord här: aktivera ditt universitetskonto

 FAQ - Vanliga frågor och svar

 

Kontakt

Du kommer enklast i kontakt med oss genom att skriva till expedition.romklass@su.se.

Fler kontaktuppgifter hittar du på Kontakt

Studentexpedition - franska, antik grekiska och latin
Studentexpedition - italienska & och romanska språk
Studentexpedition - Spanska & portugisiska
Studierektor
På denna sida