Examen

När du är klar med dina studier hos oss och vill ta ut en examen ska du ansöka om att få ett examensbevis.

För att få ett bevis över en viss examen måste kraven för denna examen vara uppfyllda.

Här kan du läsa om hur du hämtar ut en examen, anmäler dig till universitetets alumnnätverk och möta några av våra tidigare studenter.

 

Du kan ta en kandidatexamen och/eller en masterexamen i samtliga ämnen vid institutionen. För information om dessa examina se su.se/utbildning/examen

 

Du som student måste själv ansöka om examensbevis. För att få ett bevis över en viss examen måste kraven för denna examen vara uppfyllda.

 

Har du varit student vid Romanska och klassiska institutionen?
Håll kontakten med Stockholms universitet och gå med i vårt alumnnätverk.

Information till dig som är alumn

 

Låt dig inspireras inför ditt eget utbildnings- och yrkesval. Här berättar några av våra tidigare studenter om vad de gör idag, hur de tog sig dit och på vilket sätt språkstudier varit betydelsefulla för deras karriär.

Content manager i London som älskar Italo Calvino - Anders Pettersson

Anders Pettersson - Content manager i London som älskar Italo Calvino - Månadens alumn Italienska 2021 november
Se inte språkstudier som kurser du bockar av för att få ett specifikt jobb, se det som något som berikar dig för resten av ditt liv. Språket kan du sedan utnyttja både i arbetslivet, men även i ditt privatliv"

Tolk och alumn i spanska från Romklass - Jenny Lundgren
Jenny Lundgren

Tolk och alumn i spanska från Romklass - Jenny Lundgren

Tolk och alumn i spanska från Romklass - Tjusningen i att lära mig ett nytt språk finns i att knäcka koden: få tillgång till ett språk med allt vad det innebär, kunna kommunicera och förstå samt till syvende och sist om att få tillgång till andra sätt att leva och tänka.

Sanna Dager - Alumn italienska
Sanna Dager

Sanna Dager Alumn Romklass Italienska

Sanna Dager, fick syn på sitt eget modersmål svenska när hon läste italienska och menar att kunskaper i ett ”mindre” språk kan öppna många dörrar.

"Våga utgå ifrån dina intressen, både i ditt val av utbildning och i de val du gör under din utbildning, och våga tänka utanför boxen. Det är inte självklart att det är de större utbildningarna som kommer ge dig mest."

 

 

På denna sida