Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Masterprogram i verksamhetsutveckling och styrning

Är du intresserad av att hitta lösningar på komplexa ledarproblem och skapa värde för kunderna? Vårt tvååriga masterprogram i Operations Management and Control ger dig den kunskap och verktyg som behövs för att hantera de dynamiska utmaningarna för moderna företag och organisationer.

Masterprogrammet i verksamhetsutveckling och styrning vid Stockholm Business School, Stockholms universitet, kommer att förbereda dig för en spännande och utmanande framtida karriär inom tjänster och tillverkning, i Sverige och runt om i världen. Verksamhetsutveckling är aktiviteten för att hantera resurserna avsedda för produktion och leverans av produkter och tjänster. Det handlar om design, hantering och förbättring av tjänster, processer och leveranskedjor.

Till exempel säkerställer verksamhetsstyrning att rätt produkt når rätt butik vid rätt tidpunkt; det ser till att bemanningsnivåerna är tillräckliga för att möta efterfrågan på ett sjukhus eller i ett callcenter; och det ser till att en produkt tillverkas och levereras till konsumenten på det mest resurseffektiva sättet. Att hantera verksamheten effektivt är avgörande, inte bara för företag utan också för samhället. Under utbildningen kommer du att lära dig avancerade teorier och metoder för att analysera och förbättra verksamhet, samt metoder för att analysera de ekonomiska konsekvenserna av förbättringar av verksamheten.

Utbildningen ges på engelska, för mer information se den engelska sidan.

 

"The shift from selling point products to value based solution sales processes require organisations to transform their operations strategy. Operating models of tomorrow must be able to integrate processes, governance and performance metrics across functional borders and company brands in order to deliver a cohesive and superior customer experience while at the same time staying profitable through operational excellence. The new master’s programme in Operations Management and Control at Stockholm University is well positioned to equip students for leading roles on this transformation."

Dag Sagfors, IBM Global Services - Strategy & Transformation