Den 7 november bjöds den intresserade allmänheten in till ett jubileumsprogram för att uppmärksamma att det har gått 35 år sedan de fredliga protesterna i Östtyskland som ledde fram till Berlinmurens fall.
Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska
Den nya boken Dynamics of Multilingualism har nu kommit ut som e-bok och finns tillgänglig på universitetsbiblioteket. Den innehåller fem kapitel av alumner från forskarskolans kurs "Flerspråkighetens dynamik".
Karin Dirke, professor i idéhistoria, gästar Sveriges radios fördjupande nyhetsmagasin Studio Ett i ett inslag om att EU vill minska vargens skyddsstatus.
Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska
Allmänheten inbjuds till en öppen seminarieserie i det nya Masterprogrammet i miljöhumaniora, som invigs den 5 september. Invigningen sker på Stockholms universitets konsthall Accelerator och alla intresserade är välkomna. Programmet är det första i Sverige med inriktning miljöhumaniora.
Stockholms universitet har en ny dekan vid Humanistiska fakulteten – Professor Stefan Helgesson. I en intervju delar Stefan sina insikter om den akademiska världen, de utmaningar som fakulteten står inför och visioner för framtiden.
Beyza Björkman Nylén är kursledare och en återkommande lärare inom forskarskolan. Hon hjälper doktorander att utveckla sitt akademiska skrivande och att förstå vikten av öppen vetenskap. I denna intervju delar hon sina insikter om sitt arbete och varför hon engagerar sig för att bidra till forskarskolans verksamhet.
Stefan Helgesson, verksam vid Engelska institutionen på Stockholms universitet som professor i engelskspråkig litteratur, har valts in som ny arbetande ledamot i Kungl. Vitterhetsakademien.
En repetitiv och småtrist bok skriven på restbitar av pergament av dålig kvalitet. Ändå har den så kallade ”Ormulum” fascinerat lingvister i flera hundra år. Efter 30 års arbete vid Engelska institutionen finns nu en textkritisk utgåva klar, den första sedan 1878.