Stockholms universitet logo, länk till startsida
Go to this page on our english site

Kommunikatörsprogrammet

  • 180 hp

Kommunikatörsprogrammet är ett treårigt kandidatprogram som riktar sig till dig som gillar språk och kommunikation och vill utvecklas till en professionell och kritiskt tänkande kommunikatör.

För dig som är antagen HT2020

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här idan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart arrangeras ett antal välkomstaktiviteter för dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som bjuder på ett seminarium med viktig information och praktiska tips inför din studietid. Välkomstdagen arrangeras för alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarade välkomstdag på Campus Kista. 

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Som kommunikatör har du stora valmöjligheter på arbetsmarknaden. Du kan arbeta på företag, myndighet eller i en intresseorganisation och du kan arbeta som kommunikatör, informatör, konsult, koordinator, rådgivare, skribent eller projektledare. Under programmet får du möjlighet att pröva olika kommunikationsuppdrag och hitta din egen inriktning och kommunikatörsroll. Idag efterfrågas kunniga kommunikatörer både i myndigheter och privat sektor.

I programmet varvas teorier och analys med praktiska tillämpningskurser; språkvetenskap, organisationsteori, professionellt skrivande, textanalys, kritiskt tänkande, kommunikationsanalys, retorik och flerspråkighet. Programmet innehåller även återkommande arbetslivsförankrade uppgifter och en längre sammanhållen praktik där du får tillämpa vetenskapliga teorier och metoder genom att utföra reella kommunikationsuppdrag i en organisation. Programmet avslutas med en kandidatkurs om 30 högskolepoäng i svenska.