Institutionen för svenska och flerspråkighet

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för svenska och flerspråkighet
Bazaren Kulturhuset

Bazaren i Kulturhuset 29–30/1

Kom och träffa Stockholms universitet på Bazaren i Kulturhuset där du kan prata med studievägledare, informatörer, antagningshandläggare och språklärare under några intensiva men mycket givande dagar! Från vår institution kommer studievägledaren för Svenska som främmande språk.

Ledig anställning: Adjungerad lärare i retorik. Sök senast 30/1

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning i praktisk retorik och muntlig framställning inom våra lärarutbildningsprogram och på våra fristående kurser. I anställningen ingår kursutveckling tillsammans med andra retoriklärare. Även administrativa arbetsuppgifter kan ingå.

Ledig anställning: Postdoktor i tvåspråkighet. Sök senast 15/2

Vi söker en postdoktor i tvåspråkighet till projektet "Flerspråkighetspedagogik och interkulturell pedagogik i lärarutbildning och grundläggande utbildning i Sverige och Finland" vid Centrum för tvåspråkighetsforskning, Institutionen för svenska och flerspråkighet. Välkommen med din ansökan senast den 2 februari 2015.

Linus Salö

Linus Salö i inslag om anglofili på SVT Play

”Man upplever att språket nuförtiden kryllar av engelska ord men det är inte riktigt sant”. Så säger Centrets doktorand, Linus Salö, i ett inslag i Sverige! på SVT om anglolfili och engelskans inverkan på svenska. Se inslaget 23:23 min. in i programmet, avsnitt 13.

Pedagogiska priset.

Vem blir Årets lärare 2015? Nominera senast 15/3

Vem vill du nominera till priset för Årets lärare 2015? Från oss har Roger Nyborg fått priset 2010, Olle Josephson 1996 och Thorsten Carlsson 1992. Dags för vår institution igen? Nominera senast 15 mars.