Tisdagen den 3 december utropade Sydkoreas president Yoon Suk Yeol militärt undantagstillstånd, och så kallade krigslagar som efter bara ett par timmar blåstes av.
Krigslagarna förbjuder bland annat offentliga demonstrationer. Enligt presidenten var anledningen att skydda demokratin från oppositionen som han anklagar för att samarbeta med Nordkorea.
Beskedet om krigslagarna kom i ett redan spänt läge, där presidentens parti PPP och oppositionspartiet DP fortfarande inte kommit överens om nästa års budget.
Gabriel Jonsson, universitetslektor och docent i Koreastudier vid Institutionen för Asien- och Mellanösternstudier säger till Aftonbladet att situationen är kritisk men han tror inte att demokration i landet är hotad.
President Yoon Suk Yeol är impopulär sedan tidigare och hans agerande de senaste dagarna har försvagat hans ställning ytterligare. Han är nu i mitten av sin ämbetsperiod.
Gabriel Jonsson är universitetslektor och docent vid Stockholms universitet.
– Som jag ser det har han handlat väldigt överilat. Det råder ingen tvekan om att hans anseende drastiskt har försämrats, säger Gabriel Jonsson.
Han vill inte spekulera i om presidenten kan sitta kvar.
– Det är för tidigt att svara på. Men enligt konstitutionen ska i sådant fall premiärministern tillträda och han är inte heller särskilt populär. Det finns inga politiska krafter som stödjer det här, säger Gabriel Jonsson.
Under onsdagen meddelande Sydkoreanska oppositionspartier att de lämnat in ett förslag om att ställa president Yoon Suk Yeol inför riksrätt på grund av hans kortvariga utropande av undantagstillstånd.